Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ώρα… Siemens στη Βουλή
Ώρα… Siemens στη Βουλή Εκτύπωση E-mail
06.05.09

Το σκάνδαλο Siemens συζητά σήμερα η Βουλή μετά το αίτημα που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζητεί την πλήρη διαλεύκανσή του και την παραπομπή όλων όσων πολιτικών προσώπων εμπλέκονται, είτε ανήκουν στις δικές του τάξεις, είτε στις τάξεις της ΝΔ.

 

Αν και η τύχη της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς είναι γνωστή η θέση της κυβέρνησης πως είναι αντίθετη με την ανάμιξη της Βουλής σε υπόθεση που βρίσκεται υπό διερεύνηση στη δικαιοσύνη, το ενδιαφέρον εντοπίζεται σε στοιχεία που λέγεται ότι θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Έτσι κι αλλιώς το κλίμα παραμένει βαρύ πάνω από το Κοινοβούλιο, καθώς για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα θα ασχοληθεί με σκάνδαλο, και αύριο για τρίτη: την υπόθεση «Παυλίδης Νο 2» για τις άγονες γραμμές του Αιγαίου.
 
Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Καραμανλής προσπαθεί να καθορίσει άλλη ατζέντα από αυτή που έχει ορίσει με τις πρωτοβουλίες του ο Γιώργος Παπανδρέου. Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης υπό το βάρος των επισημάνσεων του Χοακίν Αλμούνια γίνεται όλο και πιο έντονος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση, όμως τώρα είναι η ώρα των διαβεβαιώσεων ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να περιοριστούν οι δυσάρεστες συνέπειες στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Τα όσα μπορούν να ανακοινωθούν στην παρούσα φάση, ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές, είναι αυτά που κυρίως θα απασχολήσουν την κυβερνητική επιτροπή στη σημερινή συνεδρίαση, στις 12 το μεσημέρι.
 
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, πάντως, στις 2.30, ο πρωθυπουργός έχει να προβάλει και μια ευρωπαϊκή επιτυχία: Να δεχτεί και να συγχαρεί την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, για το 5ο ευρωπαϊκό κύπελλο που κατέκτησε την Κυριακή στο Βερολίνο.
 
Στον αντίποδα της αντιπαράθεσης των δυο μεγάλων κομμάτων, ο ΣΥΝ αναμένεται να προβάλει και σήμερα, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, το αίτημά του για δέσμευση όλων των κομμάτων να παραπέμπουν στη δικαιοσύνη «αβλεπί» όλες τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί, προκειμένου να αποφεύγεται το αδιερεύνητο ύποπτων συναλλαγών και «κουκουλωμάτων».
 
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3437&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote