Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δεν παραπέμπεται ο Αρ. Παυλίδης
Δεν παραπέμπεται ο Αρ. Παυλίδης Εκτύπωση E-mail
05.05.09

Με 146 ψήφους υπέρ και 144 κατά απορρίφθηκε, σε μυστική ψηφοφορία, η πρόταση παραπομπής του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη από τη Βουλή.

Οπως ανακοινώθηκε μετά το πέρας της καταμέτρησης των ψήφων λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, ψήφισαν 298 βουλευτές, εκ των οποίων τρεις δήλωσαν παρών ενώ βρέθηκαν και 5 λευκά ψηφοδέλτια.

Νωρίτερα, σε ομιλία του με την οποία έκλεισε η συζήτηση για την ψηφοφορία, ο κ. Παυλίδης επέμεινε στην αθωότητα του ζητώντας από τους συναδέλφους του «μονάχα Δικαιοσύνη».

Η ομιλία του κ. Παυλίδη κινήθηκε σε σαφώς χαμηλότερους τόνους από εκείνη με την οποία έκλεισε η συζήτηση για την σύσταση ή μη προανακριτικής επιτροπής που είχε προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και στους κόλπους της ΝΔ για το προκλητικό ύφος του πρώην υπουργού.

Ο κ. Παυλίδης είχε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει ίχνος ότι τα έχει πιάσει» και χρησιμοποίησε ως επιπλέον επιχείρημα για την αθωότητα του την διευκόλυνση που παρείχε τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του στην προανακριτική επιτροπή για τον έλεγχο όλων των τραπεζικών λογαριασμών και των συμβολαίων αγοράς του επίμαχου διαμερίσματος από την κόρη του, στάση η οποία, όπως είπε με έκδηλο παράπονο, δεν εκτιμήθηκε.

Υπογράμμισε την πολιτική σχέση του επιχειρηματία Φ. Μανούση με το κόμμα της ΝΔ. Υποστήριξε ότι ο κ. Μανούσης «ως στέλεχος της ΝΔ νόμιζε ότι με κομματική σημαία θα αλωνίζει το υπουργείο» και περιέγραψε την υπόθεση για την οποία κατηγορείται ως «σύγκρουση Παυλίδη με τα κομματικά φιλαράκια». Υποστήριξε δε, ότι η ψηφοφορία επί της παραπομπής του βασίζεται πάνω στις μαρτυρίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία –τον οποίο χαρακτήρισε «πλαστογράφο»- και όχι των υπολοίπων 28 μαρτύρων. Αναφερόμενος μάλιστα στις επίμαχες επιταγές έκανε λόγο για κωμική υπόθεση.

Ο πρώην υπουργός ο οποίος έκανε λόγο για «κατάντια», πρόσθεσε ότι «στον εχθρό μου δεν εύχομαι, ούτε στον Μανούση» να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, συμπλήρωσε ότι η υπόθεση πήρε διαστάσεις από τον Τύπο και προειδοποίησε τους 299 συναδέλφους του για τον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι με την ίδια κατάσταση και «άντε να αποδείξετε ότι δεν ήσαστε ελέφαντες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση στη Βουλή ολοκληρώθηκε και η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Αιγαίου θα καθορίσει την τύχη του πολιτικού σκηνικού.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3434&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote