Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μακελειό σε γάμο στην Τουρκία
Μακελειό σε γάμο στην Τουρκία Εκτύπωση E-mail
05.05.09

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν-οι δέκα από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση-από επίθεση ενόπλων στο χωριό Σουλτάν της επαρχίας Μαρντίν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τουρκικά μμε, η επίθεση εκδηλώθηκε στις 10.30 (ώρα Ελλάδος) κατά τη διάρκεια γαμήλιας γιορτής. Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ενόπλων εισέβλαε στο χώρο που γινόταν η γιορτή και άρχισε να βάλει με τυφέκια εφόδου και χειροβομβίδες εναντίον των παρευρισκομένων.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκε αμέσως ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν από τον υπουργό Εσωτερικών Beşir Atalay, ενώ στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής και του στρατού οι οποίες έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για την εύρεση των ενόπλων.

Πηγές του γενικού επιτελείου που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους δήλωσαν ότι πιθανά πίσω από τις επιθέσεις να κρύβονται αντάρτες της κουρδικής οργάνωσης PKK.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επαρχία Μαρντίν βρίσκεται πλησίον των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία και εντός αυτής κατοικεί μεγάλη μειονότητα τούρκων πολιτών κουρδικής καταγωγής.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3432&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote