Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αποκαλυπτικός ο Αμερικανός πρέσβης για τις επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό
Αποκαλυπτικός ο Αμερικανός πρέσβης για τις επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό Εκτύπωση E-mail
04.05.09

Χωρίς συμβιβασμό δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό, γι’αυτό και θα χρειαστούν σκληροί συμβιβασμοί δήλωσε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, Φρανκ Ουρμπάντσικ.

Σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε έξι ημερήσιες εφημερίδες της Κύπρου ο κ. Ουρμπάντσικ αναφέρει ότι η λύση θα έχει δυσαρεστημένους και στις δύο πλευρές.

Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, συνεχίζει, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι σε εις βάθος συνομιλίες με την Τουρκία, η οποία, σημειώνει, έχει ένα θετικό ρόλο να παίξει και η χώρα του υπολογίζει σε αυτήν να διαδραματίσει αυτό τον ρόλο.

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρει πως όταν οι συνομιλίες φτάσουν στα θέματα που αφορούν την Τουρκία, όπως τα τουρκικά στρατεύματα, τις γραμμές και τις κινήσεις, η Άγκυρα φυσικά θα έχει ουσιαστική άποψη η οποία θα μετρήσει.

χρονολογικά η εμπλοκή της Τουρκίας, προσθέτει, θα πρέπει να υπολογίζεται προς το τέλος της δεύτερης φάσης των συνομιλιών, κατά το λεγόμενο πάτε – δώσε, ή όπως ο Αμερικανός πρέσβης το χαρακτήρισε, «τα παζαρέματα».

ο Φρανκ Ορμπάντσικ διατυπώνει την εκτίμηση πως όταν ο Αλεξάντερ Ντάουνερ ολοκληρώσει τις επαφές του στην Νέα Υόρκη και επιστρέψει στην Λευκωσία, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς το πάρε – δώσε.

Η όποια εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε, θα εξαρτηθεί από το τι θα ζητήσουν οι δύο πλευρές.

 


phileleftheros

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3431&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 04.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote