Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επίθεση Καραμανλή στον Παπανδρέου
Επίθεση Καραμανλή στον Παπανδρέου Εκτύπωση E-mail
04.05.09

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς στο Ναύπλιο, κατηγορώντας τον με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του στο Λονδίνο

ότι όταν βρίσκεται στο εξωτερικό δυσφημεί σκόπιμα ή απερίσκεπτα τη χώρα, ισχυριζόμενος ότι τάχα καταρρέει η οικονομία, ενώ, όταν περιοδεύει στην Ελλάδα επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας, μοιράζει πακέτα εκατομμυρίων, συντηρεί νοσηρό κλίμα στον πολιτικό βίο, τρομοκρατεί τη δικαιοσύνη, έχει ως μόνιμο οδηγό του το σύνθημα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και δεν λογαριάζει τίποτε μπροστά στη δίψα για εξουσία.

«Δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στη δίψα για εξουσία. Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι θα μπορέσουν να ξεγελάσουν τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος διεμήνυσε ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή, αποφασισμένος να κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη, διασκεδάζοντας για μια ακόμα φορά τα σενάρια περί κόπωσης.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρωθυπουργός και στην οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι τους επόμενους μήνες κρίνεται «η δυνατότητα να περιορίσουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρας μας, να προωθήσουμε τις αναγκαίες αποφάσεις».

Ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε ότι δεν έχει δίλλημα ανάμεσα στο εθνικό χρέος και το πολιτικό κόστος διότι πάνω από όλα θέτει, όπως είπε, την πατρίδα και το συλλογικό συμφέρον.

Αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομική κατάσταση επεσήμανε ότι σε όλο τον κόσμο πέφτει η οικονομική δραστηριότητα και οι ρυθμοί ανάπτυξης. «Η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των προβλημάτων. Ξέρουμε τις δυσκολίες, ξέρουμε πώς να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση και να τον πάμε σ’ ένα καλύτερο αύριο. Θα πάρουμε κάθε εφικτό μέτρο για την ασφαλέστερη έξοδο από την κρίση, με στόχο μια καλύτερη επόμενη μέρα. Αυτό είναι το σχέδιό μας που στηρίζεται σε γερούς, στέρεους άξονες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Ευάγγελος Αντώναρος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Oσο κι αν προσπαθεί η ηγετική ομάδα του κ. Παπανδρέου να συγκαλύψει με μικροκομματικά τεχνάσματα την έλλειψη πολιτικής ματαιοπονεί. Γιατί οι αλήθειες είναι πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

Ενώ πρόσθεσε ότι «Στο εξωτερικό ο κ. Παπανδρέου κατασυκοφαντεί συστηματικά την ίδια του την χώρα, ενώ στο εσωτερικό δημαγωγεί με τον γνωστό για το κόμμα του τρόπο επιχειρώντας να παραπλανήσει τους πολίτες».

O εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ναύπλιο δήλωσε ότι η προεκλογική περιοδεία του κ. Καραμανλή στην Αργολίδα επιβεβαιώνει τη αδυναμία του να χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε επίσης ότι η πολιτική του κ. Καραμανλή πηγαίνει την Ελλάδα πίσω και αυτό είναι προφανές σε όλους και πρόσθεσε ότι πάνω από όλα ο πολίτης σήμερα αισθάνεται πως δεν ζει σε ένα ευνοούμενο κράτος, ένα κράτος που προωθεί την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα, το τελευταίο καταφύγιο του κ. Καραμανλή ήταν πάλι σήμερα η κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στον Πρόεδρό του.

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κάθε μέρα που περνάει, ο κ. Καραμανλής θα κλιμακώνει όλο και περισσότερο τις μετωπικές επιθέσεις του εναντίον του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, κάθε μέρα που περνάει, πλησιάζει όλο και περισσότερο η ώρα που ο Ελληνικός λαός θα μιλήσει με την ψήφο του, για να κάνει η Ελλάδα μια νέα αρχή, με μια νέα κυβέρνηση εθνικής εμπιστοσύνης. Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ».

Με αφορμή την ομιλία του κ. Καραμανλή , ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Στη σημερινή του ομιλία ο Πρωθυπουργός πέρα από την ανέξοδη ρητορεία περί υπευθυνότητας ουσιαστικά προανήγγειλε και νέα μέτρα που μόνο στόχο έχουν να μεταφέρουν τη ζημιά της κρίσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία».

Νωρίτερα, ο Κ. Καραμανλής είχε παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Πέτρο και στη συνέχεια μετέβη στις πηγές του Ανάβαλου, στο Κιβέρι, όπου ξεναγήθηκε στο χώρο.

Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι με το έργο του Ανάβαλου δίνεται λύση σ' ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Αργολίδα.

Ανταποκρινόμαστε, είπε, σε ένα αίτημα δεκαετιών, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και συμπλήρωσε λέγοντας ότι το έργο του Ανάβαλου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων με προϋπολογισμό 47 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή έχει εξασφαλισμένους πόρους και σαφές χρονοδιάγραμμα.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση των έργων στον Ανάβαλο θα ξεδιψάσει όχι μόνο η Αργολίδα, αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι της Αρκαδίας, η περιοχή της Κυνουρίας.

Στις ευρωεκλογές και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στη Λαμία σε στελέχη της ΝΔ.

Μιλώντας στα στελέχη της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη ζήτησε τη διασφάλιση της ενότητας για την εκλογική μάχη των ευρωεκλογών. Τόνισε ότι «η μόνη πραγματική και γνήσια δημοσκόπηση για τις προθέσεις του ελληνικού λαού είναι οι ερχόμενες ευρωεκλογές».


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3430&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote