Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Περί τα τέλη Ιουνίου αναμένεται η απαγγελία κατηγοριών
Περί τα τέλη Ιουνίου αναμένεται η απαγγελία κατηγοριών Εκτύπωση E-mail
08.06.07
Προς ολοκλήρωση βαίνει σταδιακά η προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση των ομολόγων. Κατά πληροφορίες, σε 15 περίπου ημέρες οι εισαγγελείς Εφετών Αν. Λιόγας και Γρ. Πεπόνης αναμένεται να έχουν συντάξει πόρισμα στο οποίο θα καταγράφονται οι υπεύθυνοι, αλλά και το είδος των αδικημάτων που εκείνοι διέπραξαν, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Λίγες ημέρες αργότερα, περί τα τέλη Ιουνίου αναμένεται η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος όσων υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι τέλεσαν αξιόποινες πράξεις.

 Ενδεχομένως και σήμερα, αναμένεται ο προϊστάμενος του Εφετείου να ανακοινώσει την ημερομηνία σύγκλησης της Ολομέλειας των Εφετών η οποία τοποθετείται περί την 15η - 20ή Ιουνίου. 

Εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη της έρευνας θεωρείται η ερχόμενη εβδομάδα. Σήμερα αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του κ. Λιόγα ο υπεύθυνος της North Asset Management κ. Γ. Παπαμαρκάκης, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τη Δευτέρα.

Την ίδια ημέρα αναμένεται ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος, ο οποίος επίσης έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου.

Η στάση του κ. Παπαδόπουλου εκτιμάται ως ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς από αυτήν, όπως επεσήμαιναν αρμόδιες πηγές «θα εξαρτηθούν τα επόμενα βήματα των εισαγγελέων».

 Οι ίδιες πηγές άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθούν σε συμπληρωματική κατάθεση ή ακόμα και με την ιδιότητα του υπόπτου πολιτικά πρόσωπα, αλλά και να γίνουν κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεις υπόπτων, όπως του πρώην προέδρου του ΤΕΑΔΥ Αγ. Σημαιοφορίδη με τον κ. Παπαδόπουλο.

Τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν ως ύποπτοι στον κ. Πεπόνη οι υπεύθυνοι της «Ακρόπολις», ενώ σήμερα και αύριο αναμένεται ενώπιον του κ. Λιογα να εμφανιστούν είτε για να καταθέσουν ως ύποπτοι είτε για να λάβουν προθεσμία στελέχη της J. P. Morgan, ο πρόεδρος του ΤΣΕΥΠ, αλλά και στελέχη της HyppovereinsBank. Χθες κατάθεση στον κ. Λιόγα έδωσαν με την ιδιότητα του υπόπτου ο πρόεδρος του ΤEΑΥΦΕ Παναγ. Δεμέστιχας και ο πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ κ. Κ. Χρηστίδης, ενώ στον κ. Πεπόνη κατέθεσε ο πρών πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ Γερ. Κονιδάρης.

 Κατά πληροφορίες φέρονται να υποστήριξαν ότι είχαν την πεποίθηση πως η επένδυση στο συγκεκριμένο ομόλογο ήταν επωφελής για τα Ταμεία τους. Μάλιστα ο κ. Χρηστίδης φέρεται να υποστήριξε πως η διοικηση του ΤΕΑΠΟΚΑ είχε την εντύπωση ότι «αγόραζε από την πρωτογενή αγορά» και ότι η πρόταση της «Ακρόπολις» ήταν τόσο δελεαστική ώστε ενώ εκείνος εισηγήθηκε για αγορά 60 εκατ. ευρώ, το Δ.Σ. έλαβε απόφαση για αγορά ομολόγου 80 εκατ.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τη διαδρομή του ομολόγου, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στην «Ακρόπολις».   

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=343&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 08.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote