Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον Θοδωρή Τενέζο
Αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τον Θοδωρή Τενέζο Εκτύπωση E-mail
03.05.09

Την αλληλεγγύη της προς τον Θοδωρή Τενέζο, ο οποίος βρίσκεται στην 79η ημέρα απεργίας πείνας, εξέφρασε η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.stopcartel.org, η συνεδρίαση της Επιτροπής την προηγούμενη Πέμπτη «εξελίχθηκε σε ένα σκληρό σφυροκόπημα κατά της ελληνικής κυβέρνησης».

 

Ο πρόεδρος του Stopcartel, Γιώργος Κοσμόπουλος, μίλησε κατά τη συνεδρίαση για την πολιτική σημασία της απεργίας πείνας του Θ. Τενέζου και χαρακτήρισε τη σιγή της κυβέρνησης επί 77 ημέρες σαν «την πλέον προκλητική, βάρβαρη, απολίτιστη πολιτική συμπεριφορά των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα, η οποία προσβάλει βάναυσα τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό».
Εκτός από τον κ. Κοσμόπουλο, στη συνεδρίαση μίλησαν και τέσσερις Έλληνες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, θύματα των καρτέλ, οι οποίοι περιέγραψαν στους ευρωβουλευτές «με ανατριχιαστικά στοιχεία τις πρακτικές προστασίας των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού με τη σύμπραξη της κυβέρνησης».
 
«Η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ελέγχεται πλήρως από τα καρτέλ και τα μονοπώλια και όχι από την πολιτική εξουσία», τόνισε μεταξύ άλλων ένας από τους επιχειρηματίες, ο οποίος όπως και οι υπόλοιποι θέλησαν να μην κατονομαστούν, από το φόβο αντιποίνων.
 
Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Ματσούκα, πρότεινε η Επιτροπή να εκφράσει επίσημα την συμπαράστασή της στον απεργό πείνας και να διατηρήσει ανοικτές για περαιτέρω έρευνα τις αναφορές κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ελληνικής κυβέρνησης. Η εισήγηση αυτή έγινε δεκτή από την Επιτροπή, η οποία, δια του Προέδρου της, Πολωνού ευρωβουλευτή Marcin Libicki, εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον Θ. Τενέζο, την πρώτη επίσημη διεθνώς.
 
Επιπλέον, η Επιτροπή εξουσιοδότησε τον πρόεδρο να απευθύνει επειγόντως επίσημη αυστηρή επιστολή προς την επίτροπο Ανταγωνισμού Neelie Kroes, με την οποία θα την καλεί να πάρει θέση για την απαράδεκτη κατάσταση πού έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα.
 
Αυστηρή υπήρξε και η τοποθέτηση τού Βρετανού ευρωβουλευτή Sir Robert Atkins, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της Κομισιόν, έθεσε δύο φορές την ερώτηση: «Με ποια Επιτροπή Ανταγωνισμού επικοινωνείτε στην Ελλάδα;», θέλοντας έτσι να επισημάνει, χωρίς ωστόσο να παίρνει απάντηση, ότι δεν υφίσταται Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα.
 
Στο μεταξύ, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Μαυρομάτης και Μαρία Παναγιωτοπούλου, δεν παρευρέθησαν στη συνεδρίαση. Ο επίσημος εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε ότι τον έστειλαν σαν αντικαταστάτη, αλλά δεν γνωρίζει τα θέματα για να τοποθετηθεί. Ακόμα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απεκδύεται των ευθυνών της για την κατάσταση πού έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα.
 
Πηγή: http://www.stopcartel.org
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3423&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 03.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων