Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΦΗΜΗ –ΔΟΞΑ- ΕΞΟΥΣΙΑ….
ΦΗΜΗ –ΔΟΞΑ- ΕΞΟΥΣΙΑ…. Εκτύπωση E-mail
01.05.09

Του Σάκη Σερέτη

 
Την δημοσιότητα τελικά ουδείς μίσησε.
Ακόμη και αυτοί που σε ανοιχτούς κύκλους και μικρόφωνα, ισχυρίζονται ότι δεν τους απασχολεί καθόλου το  συγκεκριμένο θέμα, έρχεται κάποια στιγμή που διαψεύδονται υποκύπτοντας στα πονηρά κελεύσματα της .

Χαλάλι όμως  η ανακολουθία των λέξεων και ο αποπροσανατολισμός τους, αφού το έπαθλο που περικλείει το πακέτο, φωτογραφία –δόξα-φήμη-εξουσία, είναι άκρως ελκυστικό και φυσικά όταν συνοδεύεται από το άλλοθι της προσφοράς στα κοινά, τότε οι όποιες αναστολές καταλήγουν στα σκουπίδια.

Κάπως έτσι ( χωρίς να υπαινιχθώ κάποια άλλα «ταπεινά» ελατήρια που φημολογούνται),  έχουν δει  την ενασχόληση τους με την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , κάποιοι μόνιμοι «παράγοντες» που διαφεντεύουν τις τύχες της τα τελευταία χρόνια, αλλά και κάποιοι άλλοι νεότεροι, που με όχημα την προσφορά στα κοινά, προωθούν τα επαγγελματικά τους συμφέροντα.
Ο ντόρος εξασφαλισμένος, αφού περιέχει σαν  φόντο  την ελκυστική  επιγραφή: Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και όσοι πιστοί προσέλθετε.
Ωστόσο οι ντόπιοι καρεκλοκένταυροι, προμοτάρονται και από την εκάστοτε  Ελληνική κυβέρνηση μια φορά τον χρόνο, με την ευκαιρία της μονίμως μεταχρονολογημένης Εθνικής μας παρέλασης στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.
Είναι οι ημέρες που η Ελληνική πολιτεία τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, συνδιαλέγεται με τους εγχώριους «παράγοντες» που κατά διαβολική σύμπτωση, είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι για πολλά χρόνια.
Είναι οι ίδιοι «γαλάζιοι παράγοντες»,που κατά δήλωση τους  υποτίθεται ότι εκπροσωπούν την πλειοψηφία του οργανωμένου Ελληνισμού της περιοχής μας, ενώ παράλληλα κατά την άσκηση των «καθηκόντων» τους, έχουν χάσει προ πολλού την έξωθεν καλή μαρτυρία της τοπικής κοινωνίας.
Ωστόσο οι πολιτικοί επισκέπτες που εκπροσωπούν την μαμά Ελλάδα κατά την περίοδο των μεταχρονολογημένων εορταστικών εκδηλώσεων, εκπληρώνουν το εντεταλμένο καθήκον τους ,αδιαφορώντας, η  αγνοώντας στην καλύτερη των περιπτώσεων,  την σκανδαλώδη και αλαζονική συμπεριφορά των «διαχειριστών» της Ομοσπονδίας .
Βεβαίως το ταξιδάκι των βουλευτών στην πόλη μας, προσφέρεται σαν μια καλή ευκαιρία να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και συνδυάζει το τερπνό μετά του ωφελίμου.
Γιατί οι πολιτικοί επισκέπτες ναι μεν έρχονται εδώ για την παρέλαση, αλλά ταυτοχρόνως δεν χάνουν την ευκαιρία, να συναντηθούν με την κομματική τους πελατεία και να διευρύνουν όσο μπορούν τον κύκλο των γνωριμιών τους, ή να φρεσκάρουν τις επαφές τους με τους ίδιους ισόβιους «παράγοντες» της Ομογένειας.
Είδαμε τον συνωστισμό των ντόπιων  «πρωταγωνιστών» κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της παρέλασης, όπως επίσης τους είδαμε να σφάζονται στην ποδιά της δημοσιότητας, για να πετύχουν μια φωτογραφία με τους Έλληνες πολιτικούς. επισκέπτες, η έστω κάποια δευτερόλεπτα στα τηλεοπτικά πλάνα της κυρίαρχης εικόνας. 
Η επανάληψη όμως είναι μητέρα της μάθησης και  για άλλη μια χρονιά, οι ίδιοι ισόβιοι «μεγαλοπαράγοντες» της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον σφραγιδοφόρο  πρόεδρο και αστέρα των «Ανιάτων» συνόδευσαν  την πολυπληθή  Ελληνική πολιτική αντιπροσωπεία και περπάτησαν  στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν,  ανοίγοντας την κατά ένα μήνα καθυστερημένη  Εθνική παρέλαση των Ελλήνων, την οποία αβασάνιστα για άλλη μια χρονιά μετέτρεψαν σε καρνάβαλο.
Παρόλο όμως που και οι παράλληλες εκδηλώσεις της παρέλασης έφεραν την ετικέτα της ανοργανωσιάς και την σφραγίδα της αποτυχίας, οι «μεγαλοπαράγοντες» θα πλαγιοκοπήσουν με κραυγαλέους συμβολισμούς και φανφάρες , όλους  τους επικριτές τους, οι οποίοι τους αποδοκιμάζουν  για τις «δημοκρατικές» τακτικές που ακολουθούν και τους αποδίδουν ανικανότητα και περίεργη έλξη, προς την όχθη των σκανδάλων.
Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη οργάνωση στον πλανήτη που να ζει (όπως η δική μας Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης) τόσο προκλητικά στον κόσμο της.
Και δεν πιστεύω να υπάρχει παρόμοια ομάδα «εξουσίας»σαν την δική της , που να αυτοκαταστρέφεται με τέτοια μεθοδικότητα, παρασέρνοντας όμως παράλληλα στον πάτο της απαξίωσης και τον θεσμό που υποτίθεται υπηρετούν.
Τα έχουμε χάσει πια με την αποκάλυψη ολοένα και πιο προκλητικών συμπεριφορών , που εξελίσσονται στην αυλή μας και έχουν για πρωταγωνιστές τους «συνήθεις ύποπτους»,οι οποίοι με διάφορα τερτίπια απολαμβάνουν ασυλία για τα κατορθώματα τους και προωθούν με μοναδικό τρόπο  το μήνυμα της ατιμωρησίας.
Από τον Ιανουάριο έχει κατατεθεί μια επιστολή από τον ήδη παραιτηθέντα σύμβουλο
κ. Α. Σκοτίδα και η δικαιολογία διεξαγωγής της παρέλασης ,παρέπεμψε στις καλένδες την ανάγνωση της, δίνοντας έτσι το χρονικό περιθώριο στον «σφραγιδοφόρο» πρόεδρο κ. Δ. Καλαμαρά ,να ζήσει τον δικό του μύθο σαν πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Το περιεχόμενο της επιστολής είναι απολύτως ενοχοποιητικό για την ομάδα εξουσίας που διοικεί σήμερα τον οργανισμό, καθόσον αποκαλύπτει οικονομικές ατασθαλίες που πήραν το δρόμο της συγκάλυψης ,έχοντας όμως και  την ευγενική χορηγία αρκετών μελών του παρόντος διοικητικού συμβουλίου.
Είναι απολύτως προφανές ότι ο κ.Καλαμαράς έχοντας χάσει την αυτοπεποίθηση του, άγεται και φέρεται πλέον από προσωπικά ηττοπαθή σύνδρομα ,ανεπαρκείς και ανεύθυνους συμβούλους και φυσικά από αρκετούς άσπονδους φίλους.
Παγιδευμένος στην μέγγενη του σκληρού γαλάζιου κομματικού πυρήνα που τον περιβάλλει, εγκαυματίας από την ένοχη συνδιοίκηση της εποχής Διαμαντίδη και των άλλων των «παιδιών»,εμφανίζεται πτοημένος αναζητώντας διέξοδο.  
Η ιδιότητα του όμως σαν δικηγόρος ,θα μπορούσε να τον βοηθήσει σημαντικά στην λήψη σωστών αποφάσεων ερμηνεύοντας τον νόμο και γνωρίζοντας τις συνέπειες της συγκάλυψης σε παράνομες ενέργειες, φρόνιμο θα ήταν  να παραμερίσει το προσωπικό κόστος και την φθορά της εικόνας του και να δρομολογήσει τις εξελίξεις στον δρόμο της κάθαρσης.
Οι αλλεπάλληλες οργανωτικές αδυναμίες και τα λεκτικά του λάθη, φαντάζουν πολύ μικρά πταίσματα, μπροστά στις αυθαιρεσίες-ατασθαλίες που προσπαθεί να συγκαλύψει.
Η επιστολή Σκοτίδα αποτελεί την σανίδα σωτηρίας του, έστω και αν χρειαστεί να αποχωρήσει από το ομογενειακό προσκήνιο.
Θα του παρέχει όμως την δυνατότητα να αποδείξει ότι έστω και καθυστερημένα, αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της διαφάνειας και δεν πρόσφερε δεκανίκι στην  παρανομία.
Τα πολλαπλά προβλήματα που παρουσιάζει ο θεσμός που τυγχάνει να ηγείται, δεν επιτρέπουν τις λογικές συμβιβασμού και ατιμωρησίας,  που ακολουθήθηκαν (και με την δική του συμμετοχή)στην περίπτωση του  προκάτοχου του Ν.Διαμαντίδη., ο οποίος από βασικός ένοχος σύμφωνα με το πόρισμα ,αυτοαναγορεύθηκε σε αρχιδικαστή.(Τα γραπτά μένουν)…
Ωστόσο εάν πιστεύει ότι θα βρεθεί και για αυτόν, κάποιος Δημητρίου να τον απαλλάξει από το βάρος των ευθυνών που απορρέουν από την συγκάλυψη, δεν έχει παρά να δοκιμάσει.
Οι δελφίνοι της προεδρίας καιροφυλακτούν πριονίζοντας εδώ και πολύ καιρό την καρέκλα του και στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν, δεν θα δυσκολευτούν να τον θυσιάσουν σαν σύγχρονη Ιφιγένεια.
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3418&Itemid=29

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote