Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αθωώνουν τον Παυλίδη, ψάχνουν για άλλοθι
Αθωώνουν τον Παυλίδη, ψάχνουν για άλλοθι Εκτύπωση E-mail
30.04.09

Αλλοθι με αναφορές σε «πολιτικά και ηθικά ζητήματα» αναζητά η κυβέρνηση, μετά την έκδοση του «αθωωτικού» πορίσματος για τον Αριστοτέλη Παυλίδη που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία χτες στη Βουλή.

 

Παράλληλα, «κλείνουν το μάτι» σε όσους «γαλάζιους» βουλευτές στέκονται με δυσπιστία απέναντι στη γραμμή της Ρηγίλλης για απαλλαγή του πρώην υπουργού, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανοίγει διάπλατα ένα παράθυρο για λευκή ψήφο.
 
Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή εξέδωσαν ένα απαλλακτικό πόρισμα διαδικαστικού χαρακτήρα. Τυπικά, το πόρισμα είναι ένα, ωστόσο επισυνάπτονται -εκτός από τη θέση της πλειοψηφίας- τέσσερις διαφορετικές εκθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
 
Κρυφτούλι
 
Στο κείμενο της ΝΔ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «δεν προέκυψαν οι ενδείξεις που αξιώνει ο νόμος για την τέλεση της αξιόποινης πράξης της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση από τον πρώην υπουργό Αιγαίου». Οι συντάκτες παίζουν «κρυφτούλι», προσθέτοντας ωστόσο (στον επίλογο) ότι «η πολιτική συμπεριφορά του κ. Παυλίδη αποκλίνει από την επιθυμητή», επειδή δεν απομάκρυνε το συνεργάτη του κ. Ζαχαρίου, όταν πληροφορήθηκε την καταγγελία Μανούση.
 
Η μυστική, ονομαστική ψηφοφορία επί του πορίσματος για την υπόθεση Παυλίδη θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11 το βράδυ, στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Επίθεση κατά Γ. Παπανδρέου
 
To αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση και νέας Προανακριτικής Επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα των δρομολογίων στα Δωδεκάνησα στάθηκε αφορμή για μία ακόμη σκληρή κόντρα με την κυβέρνηση, η οποία απέρριψε το αίτημα. Ταυτόχρονα, όμως, εξαπέλυσε σκληρή ενορχηστρωμένη επίθεση με στόχο τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο στόχαστρο δύο κορυφαίων υπουργών (Ντόρα Μπακογιάννη και Προκόπης Παυλόπουλος), του κυβερνητικού εκπροσώπου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Ενδεικτικά, η υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «βαρύτατο πολιτικό ολίσθημα» του Γ. Παπανδρέου, ενώ ο Ευάγγελος Αντώναρος επανέλαβε ότι «ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ελεεινολογεί και κατασυκοφαντεί τη χώρα».
 
Στόχος αυτής της προσωπικής επίθεσης είναι να τοποθετήσει η κυβέρνηση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, ποντάροντας στο πλεονέκτημα που διατηρεί ο Κώστας Καραμανλής απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, η τακτική υψηλών τόνων έχει ως στόχο την επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, εν όψει ευρωεκλογών αλλά και προ της κρίσιμης ψηφοφορίας της Δευτέρας στη Βουλή.
 
Οργή κατά Παυλίδη στη ΝΔ
 
Βαρύ κλίμα επικρατεί στην ΚΟ της ΝΔ, καθώς όλο και περισσότεροι βουλευτές απαιτούν από τον Αριστοτέλη Παυλίδη να παραιτηθεί πριν από την ψηφοφορία της Δευτέρας, ώστε να τους λύσει τα χέρια και να ψηφίσουν επί της ουσίας κατά συνείδηση - και όχι υπό το φόβο των πρόωρων εκλογών.
 
Ομως ο πρώην υπουργός αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τους συνάδελφους του, πολλοί από τους οποίους προσανατολίζονται πλέον στη λευκή ψήφο, αφού και το Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άναψε -και επισήμως- «πράσινο φως». Χαρακτηριστική της αμηχανίας, αλλά και της οργής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του Αριστοτέλη Παυλίδη είναι η δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου, που καλεί τον πρώην υπουργό όχι μόνο να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος, αλλά να ζητήσει ο ίδιος την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη - και μάλιστα από το βήμα της Βουλής.

αγγελιοφορος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3414&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote