Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πρώτος θάνατος εκτός Μεξικού
Πρώτος θάνατος εκτός Μεξικού Εκτύπωση E-mail
29.04.09

Σε αμερικανικό έδαφος, στο Τέξας, καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος εκτός συνόρων Μεξικού, από τη νόσο των χοίρων, σε ένα μωρό 23 μηνών, το οποίο είχε ταξιδέψει με τους γονείς του πρόσφατα στο Μεξικό.

Το γεγονός αυτό ανατρέπει την επιστημονική άποψη σύμφωνα με την οποία οι νεαρές και οι πολύ μεγάλες ηλικίες βρίσκονται εκτός των ευάλωτων ομάδων όσο και κλονίζει την εικόνα της απρόσβλητης χώρας που επιχείρησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση Ομπάμα, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζονται με αποτελεσματική αγωγή τα 65 περιστατικά που είχαν καταγραφεί.

Ταυτόχρονα φαίνεται αν έρχεται πιο κοντά το ενδεχόμενο να αναβαθμίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τον συναγερμό στο πέμπτο επίπεδο, καθώς το κριτήριο για να γίνει αυτό είναι να επιβεβαιωθεί ότι σε τουλάχιστον δύο χώρες ο ιός μεταδίδεται από προσβεβλημένα σε υγιή άτομα με σταθερούς ρυθμούς.

Στο Μεξικό, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί 159 θάνατοι από γρίπη, οι υγειονομικές αρχές περιορίζουν τους θανάτους που οφείλονται στο συγκεκριμένο τύπο του ιού, σε 7.

Στην Ευρώπη, Γερμανία και Αυστρία προστέθηκαν την Τετάρτη στον κατάλογο των χωρών, όπου έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στη Βρετανία με ανακοινώσεις που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Γκόρντον Μπράουν.

Ειδικότερα, στη Γερμανία ασθενούν από την γρίπη των χοίρων ένας άνδρας και μια γυναίκα περίπου 30 χρόνων στην Βαυαρία και μια 22χρονη στο Αμβούργο. Και οι τρεις είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο Μεξικό.

Η Γαλλία καλεί την ΕΕ να επιβάλει απαγόρευση στις πτήσεις από και προς το Μεξικό, μέτρο το οποίο εφαρμόζουν ήδη πολλές χώρες εντός και εκτός της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι χρηματαγορές στην Ασία και την Ευρώπη, οι οποίες την Τρίτη ανέβασαν «πυρετό» από τον φόβο των συνεπειών μιας ενδεχόμενης πανδημίας, την Τετάρτη ανέκαμψαν ανταποκρινόμενες στο κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργήθηκε.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3411&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote