Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επικοινωνία Καραμανλή - Πούτιν για την ενέργεια
Επικοινωνία Καραμανλή - Πούτιν για την ενέργεια Εκτύπωση E-mail
28.04.09

Η ενίσχυση των ήδη πολύ στενών σχέσεων συνεργασίας των δύο χωρών και οι εξελίξεις στο θέμα της ενέργειας, απασχόλησαν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Κώστας Καραμανλής με το Ρώσο πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο φίλο και στρατηγικό εταίρο», ενώ ο κ.Πούτιν υπογράμμισε και τη σημασία που αποδίδει η ρωσική πλευρά στις ελληνορωσικές σχέσεις και τη βούληση της για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι δύο ηγέτες κατά την 20λεπτη επικοινωνία τους συμφώνησαν ότι η συνεργασία αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας η στήριξη και οι εποικοδομητική στάση της ρωσικής πλευράς στην επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων που απασχολούν τον οργανισμό έχει κομβική σημασία.

Όσον αφορά στα θέματα ενέργειας, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς να συνεχιστεί η Ελληνορωσική συνεργασία στον πρωτευούσης σημασίας ενεργειακό τομέα, καθώς και την ικανοποίησή του για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΣΦΑ και GAZPROM για τον αγωγό SOUTHSTREAM.

Για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αυτών, ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον κ. Πούτιν ότι η Ελληνική πλευρά θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

Σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, o Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της επικαιροποίησης της σχετικής μελέτης, ενώ και οι δύο εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η υλοποίηση του έργου θα προχωρήσει βάσει του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος.


ert
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3408&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 29.04.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote