Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Εκτύπωση E-mail
28.04.09

Του Σάκη Σερέτη

Με το σχετικά κρυφό μήνυμα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων, (καθόσον μόνο στο λεύκωμα της Ομοσπονδίας υπάρχει γραμμένο) και ισχυρή αριθμητικά παρουσία πολιτικών εκπροσώπων του Ελληνικού κοινοβουλίου, η Ομογένεια της Νέας Υόρκης

και των γύρω περιοχών, πραγματοποίησε την μεταχρονολογημένη κατά ένα μήνα Εθνική παρέλαση, τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Ο καιρός ήταν με το μέρος μας και οι συνθήκες ιδανικές για μια σωστή παρέλαση, που μέσα από τα μηνύματα της θα μπορούσαν και οι Αμερικανοί συντοπίτες μας, να αντιληφθούν τι πρεσβεύουμε σαν λαός και για ποια δίκαια αγωνιζόμαστε.
Όμως τα φαινόμενα άλλα έδειξαν και οι διαφημιστικές αφίσες των χορηγών, σε συνδυασμό με τις τραγουδιστικές ικανότητες του Τόνυ Ορλάντο και της Καλομοίρας , παρέπεμψαν σε βραζιλιάνικη φιέστα που τις έλειπαν ευτυχώς, οι καλλίγραμμες χορεύτριες.
Ίσως αυτή η καλλιτεχνική σφήνα σύμφωνα με το σκεπτικό των υπευθύνων διεξαγωγής της παρέλασης, να αποτελούσε μέρος από το μήνυμα της φετινής παρέλασης, που ήταν «Ενας λαός, 9.000 χρόνια Ιστορίας και πολιτισμού».
Το λαμπερό παρελθόν και οι ιστορικές μνήμες του Ελληνισμού, θυσιάστηκαν για άλλη μια φορά στον βωμό της εμπορευματοποίησης - διαφήμισης και στην θέση του παρουσιάστηκε ένα καρναβαλίστικο συνονθύλευμα, που σίγουρα δεν εκφράζει το νόημα της Εθνικής παρέλασης .
Ωστόσο δεν θα μπορούσα να παραγνωρίσω τις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών της παρέλασης, οι οποίοι κουράστηκαν και προσπάθησαν να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους ανατέθηκε, καθώς και όλων των ομογενών που έδωσαν το παρών συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Όμως παρακολουθώντας την εξέλιξη της παρέλασης και καταγράφοντας τις απόψεις της νεότερης γενιάς, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτή η πορεία μας οδηγεί σε λάθος δρόμο και σίγουρα δεν βοηθάει στην σωστή προβολή, ούτε της Ιστορίας μας αλλά ούτε και του πολιτισμού, που τόσο απλόχερα μας χάρισαν οι πρόγονοι μας .
Η παρέλαση καλύφθηκε τηλεοπτικά για δυο περίπου ώρες, από το Αμερικανικό κανάλι 9 που καλύπτει την μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, ενώ σκηνές και στιγμιότυπα μετέδωσε η δορυφορική τηλεόραση της ΕΡΤ.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η παρέλαση άρχισε με την σχετική καθυστέρηση (30 λεπτά) αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι τα προγράμματα και η ακριβής ώρα έναρξης, είναι ψιλά γράμματα για τους υπεύθυνους διεξαγωγής της παρέλασης.
Τελικά η παρέλαση άρχισε στις 1.30 το μεσημέρι και οι «κοιλιές» που παρουσιαζόντουσαν, οφείλονται στο γεγονός ότι η αστυνομία σταματούσε την ροή της παρέλασης στο ύψος της 65ης- 66ης οδού προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων.
Το άγημα της προεδρικής φρουράς όπως πάντα, έκλεψε τις καρδιές όλων μας συνοδευμένο από την μπάντα του στρατού, ενώ την όλη εμπορευματοποιημένη φιέστα συμπλήρωσαν τα άρματα, που συνόδευαν σχολεία, κοινότητες, συλλόγους , ομογενειακές τράπεζες και σαν φετινή πρωτοτυπία, είχαμε και την προσθήκη των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης .

«Χάρμα» οφθαλμών η καταχώρηση της Εθνικής μας παρέλασης σε μεγάλης κυκλοφορίας Αμερικανική εφημερίδα., όπου η φωτογραφία του Τόνυ Ορλάντο παρουσιάστηκε σαν συνώνυμο της Εθνικής μας εορτής, ενώ οι φωτογραφίες και τα ονόματα των τηλεοπτικών χορηγών, αντικατέστησαν τα Εθνικά μας μηνύματα που θα έπρεπε να στείλουμε μέσω της εφημερίδας, στο Αμερικανικό αναγνωστικό κοινό της.
Πόσα αντίτυπα του φετινού λευκώματος τυπώθηκαν και μοιράσθηκαν σε μη Έλληνες, όπου αναφέρεται η γενοκτονία των Ποντίων;
Ποιοι λόγοι υπαγόρευσαν την σιωπηλή προβολή αυτού του θέματος ;
Κακά τα ψέματα.
Η σχεδία της σκοπιμότητας προσάραξε για φέτος, στα ρηχά νερά του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού.
Πάντως για ένα πράγμα καλοί μου αναγνώστες είμαι σίγουρος και νομίζω ότι με αυτό, θα μπορέσετε να κοιμηθείτε ήσυχοι το βράδυ.
Μεγάλη και γνωστή εταιρία σουπερμάρκετ χαιρετίζει την Ελληνική παρέλαση, υπενθυμίζοντας την συμβολή του ιδιοκτήτη της στην διεξαγωγή της, όπου μαζί με τον
γνωστό τροβαδούρο της αγάπης, στριφώνουν το σκηνικό των μπαλωμάτων που πλαισιώνει την γύμνια και την επιπολαιότητα, που διακρίνει το διευθυντήριο της «κραταιάς».

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3407&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 09.06.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote