Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παγκόσμιος τρόμος για τον φονικό ιό
Παγκόσμιος τρόμος για τον φονικό ιό Εκτύπωση E-mail
28.04.09

Στο επίπεδο «4» - που σηματοδοτεί την «σημαντική αύξηση της πιθανότητας» να εκδηλωθεί πανδημία.

ανέβασε το συναγερμό για την γρίπη των χοίρων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά την έξαρση των κρουσμάτων και την επέκταση εμφάνισης της νόσου.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ταυτόχρονα όμως ο ΠΟΥ, ανακοίνωσε πως δεν συστήνει περιορισμούς των ταξιδιών ή κλείσιμο συνόρων. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τόμας Χαρτλ επεσήμανε ότι οι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό μπορεί να μην παρουσιάζουν συμπτώματα όταν φτάνουν στα αεροδρόμια ή όταν περνούν τα σύνορα. «Φυσικά όταν κάποιος αισθάνεσαι άρρωστος δεν πρέπει να ταξιδεύει οπουδήποτε», επεσήμανε ο ίδιος.

Καμία περιοχή του κόσμου δεν είναι προστατευμένη έναντι του ιού της γρίπης των χοίρων που έχει προκαλέσει σχεδόν 150 θανάτους στο Μεξικό, προειδοποίησε ο δεύτερος στην ιεραρχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Κέιτζι Φουκούντα. «Σε μία εποχή που ο κόσμος ταξιδεύει με αεροπλάνο ταχύτατα από άκρου εις άκρον του κόσμου, δεν υπάρχει κάποια περιοχή που να μην μπορεί να φθάσει ο ιός», τόνισε ο Κ. Φουκούντα σε τηλεφωνική του συνέντευξη από την έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη.

Ματαιώνονται ταξίδια προς το Μεξικό

Ενδεικτικό της ανησυχίας είναι το γεγονός πως τα δύο μεγαλύτερα ταξιωτικά γραφεία του κόσμου, τα TUI Travel και Thomas Cook, αποφάσισαν να ματαιώσουν τα ταξίδια τους προς το Μεξικό, μετά τις συμβουλές που τους δόθηκαν από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η TUI Travel ανακοίνωσε πως οι μονάδες της Thomson και First Choice έλαβαν την απόφαση να επαναπατρίσουν πελάτες τους και να ματαιώσουν τις πτήσεις που αναχωρούν με προορισμό το Κανκούν. Διευκρίνισε πως θα λάβει το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης απόφαση για τις πτήσεις που πρόκειται να αναχωρήσουν για να παραλάβουν τους τουρίστες.

Ευρωπαϊκή Ενωση

Οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε. θα συναντηθούν εκτάκτως την Πέμπτη, για να εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Η επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία Ανδρούλα Βασιλείου δήλωσε στον City 99,5 πως: «η κατάσταση είναι σοβαρή και εξελίσσεται πολύ γρήγορα», προσθέτοντας πως: «αν πρόκειται οι πολίτες να ταξιδέψουν στο Μεξικό ή σε πολιτείες της Αμερικής όπου έχουν εκδηλωθεί κρούσματα, να ζητήσουν συμβουλές από γιατρούς και το Υπουργείο Υγείας πριν ξεκινήσουν».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μεταδίδει από το Μεξικό, ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει αρχίσει ακόμη την χορήγηση θεραπευτικής αγωγής στα μέλη των οικογενειών που έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα από το φονικό ιό, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει 152 θανάτους. Η κυβέρνηση του Μεξικό καλεί όσους νιώθουν περίεργα συμπτώματα να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο, οι τραυματιοφορείς όμως αρνούνται να τους μεταφέρουν με το ασθενοφόρα φοβούμενοι για τν μετάδοση της νόσου.

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο

  • Στις ΗΠΑ τα κρούσματα διπλασιάστηκαν και έφθασαν τα 40.
  • Στην Ευρώπη, επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα στην Ισπανία, ενώ κρούσματα εντοπίστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, Σκοτία, Γαλλία και Γερμανία. Επίσης 17 άτομα έχουν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση σε Ιταλία, Ελβετία, Δανία και Σουηδία.
  • Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι κρούσματα του ιού έκαναν την εμφάνισή τους και στην Κίνα, ενώ το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε πως ερευνά τέσσερα ύποπτα κρούσματα.
  • Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν 56 «ύποπτα» κρούσματα.
  • Επιβεβαιωμένο κρούσμα ανακοινώθηκε τόσο από τη Νότιο Κορέα όσο και από το Ισραήλ.
  • Πέντε άτομα που φέρουν συμπτώματα εξετάζονται στην Αυστραλία ενώ οι αρχές αναζητούν άλλους 300 ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν προσβληθεί.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3406&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote