Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αναποφάσιστοι το 42% στη Γαλλία
Αναποφάσιστοι το 42% στη Γαλλία Εκτύπωση E-mail
09.04.07
Σήμερα ξεκινά επισήμως η τελευταία φάση της προεκλογικής περιόδου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία για την ανάδειξη του διαδόχου του Ζακ Σιράκ.
Ωστόσο όπως προκύπτει και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το εκλογικό σώμα ουσιαστικά παραμένει αναποφάσιστο, καθώς εκατομμύρια ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν ποιον από τους 12 υποψηφίους να επιλέξουν για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.


Η Γαλλία εκλέγει το νέο της πρόεδρο στις 22 Απριλίου, πρώτος γύρος, και στις 5 Μαΐου, δεύτερος γύρος. Από σήμερα οι υποψήφιοι για την προεδρία μπορούν να τοποθετήσουν αφίσες και πλακάτ μπροστά από τα 65.000 εκλογικά κέντρα που λειτουργούν σ' όλη τη χώρα, και να ξεκινήσει η μετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μηνυμάτων σύμφωνα με το σύστημα συντονισμού των μεταδόσεων.

Κάθε υποψήφιος για την προεδρία διαθέτει 45 λεπτά για να μιλήσει στο ραδιόφωνο και τη δημόσια τηλεόραση, χρόνος που πρέπει να έχει κατανεμηθεί σε μονόλεπτα μηνύματα. Ο πρώην επικριτής της παγκοσμιοποίησης και ηγετικό στέλεχος του γαλλικού αγροτικού κινήματος Ζοζέ Μποβέ θα είναι ο πρώτος υποψήφιος που θα εμφανισθεί σήμερα στη γαλλική τηλεόραση.

Ενώ απομένουν δύο εβδομάδες μέχρι την ημέρα της διεξαγωγής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, 18 εκατομμύρια ψηφοφόροι- περίπου το 42% του εκλογικού σώματος- παραμένουν αναποφάσιστοι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή του Πάσχα.

Ο Φρεντερίκ Νταμπί του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων
Info
θεωρεί ότι αυτή η αναποφασιστικότητα αντανακλά " την ανασφάλεια για το αποτέλεσμα" καθώς πολλοί από τους ψηφοφόρους αναρωτιούνται κατά πόσο οι κορυφαίοι υποψήφιοι είναι " ικανοί να ανταποκριθούν στα καθήκοντα του προέδρου".

Ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων αυξάνει την αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο υποψήφιος των συντηρητικών Νικόλα Σαρκοζί συνεχίζει να προηγείται σταθερά της υποψήφιας των σοσιαλιστών Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Ακολουθεί ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού και έπεται ο ακροδεξιός υποψήφιος του Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λεπέν.

ΕΘΝΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 17.04.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων