Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Θετικές οι γνώμες για τις πρώτες 100 ημέρες του Ομπάμα
Θετικές οι γνώμες για τις πρώτες 100 ημέρες του Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
26.04.09

Έπειτα από τις πρώτες εκατό ημέρες της θητείας του -συμπληρώνονται την Τετάρτη- οι Αμερικανοί πολίτες έχουν για τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την πιο θετική γνώμη

που είχαν ποτέ για προκάτοχό του εδώ και είκοσι χρόνια, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ABC News και της Ουάσινγκτον Ποστ. Το 69% των Αμερικανών εγκρίνει τη δράση του και το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο εδώ και δύο δεκαετίες. Εντούτοις η δράση του εγκρίνεται από το 93% των Δημοκρατικών και μόνο από το 36% των Ρεπουμπλικάνων. Πενήντα τέσσερις στους εκατό ερωτηθέντες εκτιμούν ότι ο Ομπάμα τα πηγαίνει καλύτερα απ' όσο περίμεναν, πολλοί περισσότεροι απ' ό,τι οι Πρόεδροι Τζορτζ Μπους (39%) και Μπιλ Κλίντον (35%), στο τέλος των πρώτων εκατό ημερών τους.

Το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Ομπάμα έχει ήδη πετύχει πολλά κατά τους τρεις πρώτους μήνες της εντολής του. Ένα 37% πίστευε το ίδιο για τον Μπιλ Κλίντον έπειτα από τις πρώτες 100 ημέρες της δικής του θητείας.

Έξι Αμερικανοί στους δέκα πιστεύουν ότι ο Ομπάμα τηρεί τις περισσότερες από τις υποσχέσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά, ενώ για τον Μπιλ Κλίντον πίστευαν το ίδιο μόνο τέσσερις στους δέκα.

Το 50% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο, έναντι 19% που πίστευε το ίδιο πριν αναλάβει καθήκοντα ο Ομπάμα.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 21 ως τις 24 Απριλίου σε τυχαίο δείγμα 1.072 ενηλίκων και έχει περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 3 μονάδες.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3399&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote