Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΗΛΘΑΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΑΝ….
ΗΛΘΑΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΑΝ…. Εκτύπωση E-mail
25.04.09

Του Σάκη Σερέτη

 
Στην πρεμούρα τους από την αναπάντεχη επίσκεψη τόσων (17) εθνοπατέρων του Ελληνικού κοινοβουλίου, ξέχασαν τα παιδιά της Ομογένειας να περιμένουν στον καυτό ήλιο ,αλλά και τους τέσσερις συνεπέστατους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι μαζί με τους Εύζωνες ξεροστάλιασαν περιμένοντας να αρχίσει η γιορτή στην πλατεία Αθηνών στην Αστόρια..

Φυσικά αναφέρομαι στους εκπρόσωπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, οι οποίοι για άλλη μια φορά έδωσαν εξετάσεις στο μάθημα της ανοργανωσιάς και φυσικά πήραν άριστα.

Κάπως περίεργα εξελίχθηκαν τα πράγματα στην σημερινή γιορτή που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης ,με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από την ευρύτερη περιοχή και μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την φετινή παρέλαση.

Η γιορτή ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 12 ακριβώς και ο υπεύθυνος της εκδήλωσης κ Κ.Μαραγκουδάκης, με το πρόσχημα της καθυστερημένης άφιξης των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Δημήτριου, ζήτησε κατανόηση από τον επικεφαλής των Ευζώνων ζητώντας να περιμένουν λιγάκι….

Εν τω μεταξύ οι Εύζωνες είχαν έρθει ατσαλάκωτοι όπως πάντα ντυμένοι με τις στολές τους και φυσικά η αναμονή, μέχρι την ώρα που θα παρουσιαζόντουσαν δεν ήταν ότι καλλίτερο, σε συνδυασμό με τον καυτό ήλιο.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κκ.Γεράσιμος Γιακουμάτος, Τζαμτζής Ιορδάνης, Παπαδημάτος Νικόλαος, Σταμάτης Δημήτρης και ο γενικός γραμματέας περιφέρειας Κρήτης Τσιόκας Σεραφείμ, έδωσαν το παρών στην ώρα που τους είχε ανακοινωθεί και περίμεναν υπομονετικά την έναρξη της γιορτής, καθώς και την άφιξη κάποιου από την Ομοσπονδία, που θα τους υποδεχόταν και θα ανακοίνωνε την παρουσία τους στον χώρο.

Ωρα 1.00 μεσημέρι.

Οι βουλευτές περιφέρονταν και συνομιλούσαν με τους ομογενείς για διάφορα θέματα, προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις τους από αυτού του είδους την συμπεριφορά και στις 1.30 αποχώρησαν από τον χώρο, χωρίς καν να περάσουν να καθίσουν στα καθίσματα για να παρακολουθήσουν την γιορτή που είχε αρχίσει και η οποία, αποτελούσε μέρος του προγράμματος τους και φυσικά, έναν από τους λόγους του υπερατλαντικού ταξιδιού τους στην πόλη μας.
 
 
 
 
 
 
Μέχρι την ώρα της αποχώρησης τους ,κανένας εκπρόσωπος της ομοσπονδίας δεν είχε εμφανισθεί να τους υποδεχθεί και να τους ενημερώσει για την καθυστέρηση του προγράμματος της γιορτής, έτσι μοιραία το πέρασμα τους από τον χώρο, αντελήφθησαν μόνο κάποιοι παλιοί τους γνώριμοι και αυτοί που τους γνώρισαν και συζήτησαν μαζί τους.
 
Ενδεικτικό της αγανάκτησης τους ήταν τα λόγια του κ.Γεράσιμου Γιακουμάτου, όταν κάποια κυρία τον ενημέρωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα καθυστερήσει την άφιξη του και θα έρθει αργότερα.
 
Ο πρώην υφυπουργός και επικεφαλής της αντιπροσωπείας των βουλευτών της απάντησε ότι «δεν θα περιμένει άλλο και στις 1.30 θα αποχωρήσουν»,πράγμα που έκαναν.
 
Γύρω στις 1.45 έκανε την εμφάνιση του ο υπουργός Εθνικής άμυνας Ευάγγελος Μειμαράκης ,επίσημος προσκεκλημένος και τελετάρχης της παρέλασης, συνοδευμένος από την γενική πρόξενο κ.Α.Μπαλτά. και αφού πέρασε στις θέσεις των επισήμων εισπράττοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, σε λίγα λεπτά για κάποιο περίεργο λόγο, αποχώρησε, μπροστά από τα βλέμματα των έκπληκτων ομογενών, χωρίς καν να παρακολουθήσει έστω και ένα μέρος της γιορτής.
 
Σχεδόν την ίδια ώρα έκαναν την εμφάνιση τους στον χώρο ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Γεώργιος.Ορφανός και οι κκ. Χρήστος Παπουτσής, και Γρηγόρης Νιώτης.
 
Απογοητευμένοι δηλώνουν οι ομογενείς από την οργανωτική μιζέρια της εκδήλωσης, αλλά και από την συμπεριφορά των εκπροσώπων του Ελληνικού κοινοβουλίου, οι οποίοι για άλλη μια φορά απέδειξαν με πράξεις, πόσο υπολογίζουν τους απόδημους Έλληνες.
 
Όμως κάνετε λίγο υπομονή αγαπητοί μου αναγνώστες και το βο(υ)λευτικό σαφάρι στην πόλη μας θα πάρει τέλος μεθαύριο, οπότε οι πατερούληδες του Έθνους θα επιστρέψουν φρεσκαρισμένοι στην βάση τους και στο κοινοβουλευτικό τους «έργο», καθόσον η ανάπαυλα της Νέας Υόρκης, θα τους δώσει ώθηση να βγάλουν άκρη στον λαβύρινθο της προανακριτικής.
 
Όσο για εμάς τους Ομογενείς, που μας βεβαιώνουν σε κάθε επίσκεψη τους, πως είμαστε ανεκτίμητο κομμάτι της πατρίδας και καλλίτεροι Έλληνες από αυτούς, νομίζω μετά το σημερινό, δεν χρειαζόμαστε άλλο μάθημα υποκριτικής από τους πολυάριθμους υπερατλαντικούς φωστήρες της Βουλής.
Εγώ πάντως ψηφίζω, περισσότερους τσολιάδες στην παρέλαση και λιγότερους μπαμπάδες του Έθνους.
Εσείς τι λέτε ;
 
Υ.Γ Το σήριαλ της σημερινής φιέστας έχει και συνέχεια….
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3397&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 06.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote