Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εξαπλώνεται η θανατηφόρα γρίπη των χοίρων από το Μεξικό
Εξαπλώνεται η θανατηφόρα γρίπη των χοίρων από το Μεξικό Εκτύπωση E-mail
25.04.09

Ένα θανατηφόρο στέλεχος γρίπης- νέο είδος κατά πάσα πιθανότατα-εξαπλώνεται ταχύτατα στο Μεξικό. 

Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 20 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από το νέο στέλεχος της γρίπης των χοίρων, όπως ονομάζεται, περισσότεροι από 900 εξετάζονται, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι το νέο στέλεχος εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα πάντως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 60 άνθρωποι πέθαναν συνολικά στο Μεξικό από τη νόσο.

Στις ΗΠΑ

Ξέσπασμα γρίπης των χοίρων καταγράφεται όμως και στις Ην.Πολιτείες. Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών, πρόκειται για νέο στέλεχος το οποίο συνδυάζει ιούς που εμφανίζονται συνήθως σε χοίρους, πτηνά και στον άνθρωπο. Επτά ασθενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες που παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου σε Καλιφόρνια και Τέξας, ανέκαμψαν. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι το στέλεχος σε 12 από τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων του Μεξικού παρουσιάζει την ίδια γενετική δομή με τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στην Καλιφόρνια.

Ιός-μυστήριο
Η γρίπη των χοίρων μεταδίδεται συνήθως από την επαφή με γουρούνια.Όμως, Αμερικανοί αξιωματούχοι επισήμαναν πως κανείς από τους ασθενείς στη χώρα δεν ήρθε σε επαφή με γουρούνια και πως, για τους ιατρικούς κύκλους, είναι άγνωστο το πώς μεταδόθηκε η νόσος.

Ο Μεξικανός υπουργός Υγείας, Χοσέ Άνχελ Κόρδοβα είπε το εξής: "είναι ένας ιός των χοίρων που μεταλλάχθηκε και ύστερα, κάποια στιγμή, μεταδόθηκε στον άνθρωπο". Ο υπουργός της μεξικανικής κυβέρνησης συνέδεσε τη νόσο που ξέσπασε στη χώρα του με τα κρούσματα στις Ην.Πολιτείες και ανακοίνωσε ότι τα σχολεία, στην πόλη του Μεξικού και στις γύρω περιοχές, δεν θα λειτουργήσουν προσωρινά. Επίσης, ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν τις χειραψίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις συναντήσεις και τις επαφές τους.

Στον Καναδά, η κυβέρνηση ζήτησε από τους γιατρούς να επαγρυπνούν για την εμφάνιση συμπτωμάτων της νόσου από ανθρώπους που επισκέφτηκαν πρόσφατα το Μεξικό.
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3394&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote