Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow "Μωρά μπρόκολα" ενάντια στον καρκίνο του στομάχου
"Μωρά μπρόκολα" ενάντια στον καρκίνο του στομάχου Εκτύπωση E-mail
24.04.09
Προστασία από ένα μικρόβιο του στομάχου, το οποίο συνδέεται με τη γαστρεντερίτιδα, το έλκος, ακόμη και με τον καρκίνο του στομάχου φαίνεται ότι προσφέρουν τα "μωρά μπρόκολα"

Όποιος καταναλώνει 70 γραμμάρια "μωρά μπρόκολα" σε καθημερινή βάση επί δύο

μήνες μπορεί να προστατευθεί από ένα κοινό μικρόβιο του στομάχου, το οποίο συνδέεται με τη γαστρεντερίτιδα, το έλκος, ακόμη και με τον καρκίνο του στομάχου, αποφαίνεται ιαπωνική μελέτη.

Τα φρέσκα βλαστάρια αυτού του τύπου λαχανικού περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες σουλφονυλουρία, ένα βιοχημικό στοιχείο, το οποίο φαίνεται ότι πυροδοτεί την παραγωγή ενζύμων στο έντερο που προστατεύουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, τα χημικά που καταστρέφουν το DNA και τις φλεγμονές. Σε άρθρο τους, το οποίο δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση "Ερευνα για την πρόληψη του Καρκίνου", οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι αν κάποιος καταναλώνει καθημερινά 70 γραμμάρια "baby μπρόκολα", μπορεί να προλάβει ορισμένα σοβαρά προβλήματα υγείας. "Βρήκαμε ένα τρόφιμο, το οποίο, αν καταναλώνεται τακτικά, μπορεί να επιδράσει στα αίτια που προκαλούν πολλά γαστρικά προβλήματα και ενδεχομένως στο τέλος να συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου", γράφει η Τζεντ Φάχι, βιοχημικός στο Αντικαρκινικό Κέντρο Χημειοπροφύλαξης Λούις Μπ.& Ντόροθι Κάλμαν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Είναι ήδη γνωστό ότι η σουλφονυλουρία είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό, το οποίο  προφυλάσσει από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H.pylori), ένα μικρόβιο που  προκαλεί γαστρίτιδα, έλκος και καρκίνο του στομάχου. "Τα βλαστάρια από τα μπρόκολα (δηλαδή τα baby μπρόκολα) έχουν πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα από σουλφονυλουρία σε σχέση με τα ώριμα μπρόκολα", εξηγεί η Φάχι.

Στη μελέτη τους, οι ερευνητές έδωσαν σε 25 ανθρώπους στην Ιαπωνία, οι οποίοι είχαν μολυνθεί με το H.pylori, 70 γραμμάρια την ημέρα από βλαστάρια μπρόκολων επί δύο μήνες.

Σε άλλους 25, που επίσης είχαν μολυνθεί από το ίδιο μικρόβιο, έδωσαν την ίδια ποσότητα από βλαστάρια αλφάλφα, που δεν περιέχουν σουλφονυλουρία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού ως καρκινογόνο. Η λοίμωξη την οποία μπορεί να προκαλέσει το βακτηρίδιο αυτό πλήττει πολλά δισεκατομμύρια ανθρώπων- το μισό παγκόσμιο πληθυσμό. Το βακτηρίδιο ελικοειδές στο σχήμα, συνδέεται με το έλκος στομάχου και συχνά θεραπεύεται με αντιβιοτικά.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3392&Itemid=27

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote