Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στη Λ'Ακουϊλα η σύνοδος του G-8
Στη Λ'Ακουϊλα η σύνοδος του G-8 Εκτύπωση E-mail
24.04.09

Το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας ενέκρινε την πρόταση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τη μεταφορά της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 8 τον Ιούλιο από τη Σαρδηνία στην σεισμόπληκτη πόλη της κεντρικής Ιταλίας Λ΄Ακουιλα

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διατύπωσε την πρόταση αυτή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στη Λ΄Ακουιλα, με θέμα την υιοθέτηση νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της πόλης.
Ο δήμαρχος της πόλης Μάσιμο Τσαλέντε δήλωσε "έτοιμος να υποδεχθεί την Ομάδα των 8".

Ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αλτερο Ματεόλι εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις, δηλώνοντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24 ότι αυτή η πρόταση "δεν του φαίνεται καθόλου πραγματοποιήσιμη".

"Με όλα αυτά που έχουμε δαπανήσει, μου φαίνεται δύσκολο να μεταφέρουμε σήμερα την Ομάδα των 8. Ειλικρινά πιστεύω ότι θα ήταν δύσκολο, εκτός αν κάποιος μου αποδείξει το αντίθετο", είπε ο ιταλός υπουργός.

Η απόφαση εξαρτάται από την έγκριση των υπολοίπων χωρών που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής, η οποία ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου στο νησί Λα Μανταλένα.

ΕΤΗΝΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3390&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote