Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εφεση της Σαμπέρι
Εφεση της Σαμπέρι Εκτύπωση E-mail
22.04.09

Έφεση κατά της ποινής της οκταετούς κάθειρξής της με την κατηγορία της κατασκοπίας για λογαριασμό των ΗΠΑ, κατέθεσε η φυλακισμένη Ιρανο-αμερικανίδα δημοσιογράφος, Ροξάνα Σαμπέρι

μετέδωσε την Τρίτη το επίσημο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA.

«Η Σαμπέρι άσκησε έφεση και ελπίζω ότι το εφετείο θα τροποποιήσει την πρωτόδικη απόφαση», φέρεται να δήλωσε ο δικαστικός εκπρόσωπος, Αλιρέζα Τζαμσίντι.

Σύμφωνα με τον δικαστικό εκπρόσωπο, η ετυμηγορία του εφετείου θα εκδοθεί στον «κατάλληλο χρόνο».

Τη Δευτέρα ο συνήγορος της δημοσιογράφου είχε δηλώσει ότι θα εφεσιβάλει την καταδικαστική απόφαση την άλλη εβδομάδα, ενώ «ελπίζει και είναι πολύ αισιόδοξος» ότι η κατηγορουμένη θα αθωωθεί ή τουλάχιστον θα μειωθεί η ποινή της.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε εξάλλου, την ανησυχία του για την ασφάλεια της Σαμπέρι και κάλεσε την Τεχεράνη να την απελευθερώσει.

Η 31χρονη Σαμπέρι καταδικάστηκε το Σάββατο και η καταδικαστική απόφαση μπορεί να περιπλέξει τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον για μία συμφιλίωση με την Ισλαμική Δημοκρατία ύστερα από τρεις δεκαετίες αμοιβαίας κακοπιστίας.

Όπως ανακοίνωσε η Τεχεράνη, η οποία δεν αναγνωρίζει καθεστώς διπλής υπηκοότητας, η Ουάσινγκτον πρέπει να σεβαστεί την ανεξαρτησία της ιρανικής δικαιοσύνης.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3383&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote