Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επίσημη επίσκεψη Καραμανλή στην Κύπρο
Επίσημη επίσκεψη Καραμανλή στην Κύπρο Εκτύπωση E-mail
20.04.09

Ενώπιον της Κυπριακής Βουλής θα μιλήσει την Πέμπτη το πρωί ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα μεταβεί στη Μεγαλόνησο την Τετάρτη.

Θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων. Ο Κ. Καραμανλής θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στο Κοινοβούλιο της Κύπρου τις θέσεις του για το κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τη διεθνή κατάσταση.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής την Πέμπτη , 23 Απριλίου, στις 10.30 το πρωί.

Την προηγουμένη, πρώτη μέρα της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα παρακαθίσουν σε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και διπλωματών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το βράδυ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κ. Έλση Χριστόφια θα παραθέσουν στο προεδρικό μέγαρο επίσημο δείπνο προς τιμή του πρωθυπουργού και της συζύγου του Νατάσας Καραμανλή.

Επίσης, το πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπει συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων, κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Ο πρέσβης της Ελλάδος Β. Παπαϊωάννου θα δώσει δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η σύζυγος του θα αναχωρήσουν από την Κύπρο αργά το βράδυ της Πέμπτης, 23 Απριλίου, αφού προηγουμένως φιλοξενηθούν από το ζεύγος Χριστόφια στο εξοχικό τους, στο Κελάκι Λεμεσού.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3376&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote