Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βαριές ποινές για το Πάντειο
Βαριές ποινές για το Πάντειο Εκτύπωση E-mail
07.06.07
Στη φυλακή οδηγούνται ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο πρώην αντιπρύτανης Παναγιώτης Γετίμης και άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι τους (Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, Μιχάλης Παπαδοκωστάκης και Βάσσης Βεϊκόντης) από τους συνολικά δέκα που κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998.

Μάλιστα, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλαν οι πέντε για λόγους υγείας, ενώ αντίθετα έγινε δεκτό των υπόλοιπων συγκατηγορουμένων τους.

 Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου επεβλήθησαν ποινές κάθειρξης στους: Αιμίλιο Μεταξόπουλο 25 έτη, Δημήτρη Κώνστα πρώην πρύτανη 14 έτη, Παναγιώτη Γετίμη 16 έτη, Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο πρώην αντιπρύτανη 14 έτη, Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο πρώην υπεύθυνο του Λογιστηρίου του Παντείου τρεις φορές ισόβια και 15 έτη που οδηγείται στη φυλακή, Μιχάλη Παπαδοκωστάκη (διοικητικό υπάλληλο) 16 έτη, επίσης στη φυλακή, Βλάσση Βεϊκόντη 15 έτη διοικητικό υπάλληλο, επίσης στη φυλακή, Χαράλαμπο Μπούτσικο, διοικητικό υπάλληλο, 13 έτη, Ιωάννη Γρατσάνη προμηθευτή, 10 έτη και Παναγιώτη Ορφανό, προμηθευτή 12 έτη.

 Στους πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Οι κατηγορίες αφορούσαν τα αδικήματα της απάτης, υπεξαίρεσης, ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. 

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε αθώους τους Ιωάννη Καπερώνη, υπάλληλο του Παντείου, την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σοφία Καπετανάκη και την υπάλληλο του λογιστηρίου του Παντείου Μαρία Αραπαντώνη.

ΕΘΝΟΣ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=337&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 07.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote