Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Προσθέτουν κι άλλες κατηγορίες σε Παυλίδη
Προσθέτουν κι άλλες κατηγορίες σε Παυλίδη Εκτύπωση E-mail
17.04.09

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Αριστοτέλη Παυλίδη, καθώς χθες, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πρώην υπουργού στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής

το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να διευρύνουν το κατηγορητήριο για τον πρώην υπουργό.
Παράλληλα ζήτησαν επιμόνως να ανοίξουν οι λογαριασμοί της οικογένειας, υποστηρίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Ο πρώην υπουργός συμφώνησε στο αίτημα της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τους προσωπικούς του λογαριασμούς, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τα άλλα μέλη της οικογένειάς του.

«Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα γίνει αυτό το οποίο θα διευκολύνει και τις εργασίες της Επιτροπής», φέρεται να δήλωσε στην Επιτροπή ο Αριστοτέλης Παυλίδης σχετικά με τους λογαριασμούς των συγγενικών του προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Και έσπευσε να συμπληρώσει: «Καθ΄ όσον αφορά σε μένα, η απάντηση είναι “ναι”». Το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας
Ωστόσο, βουλευτές των δύο κομμάτων έλεγαν χθες ότι εκτός από τις «ενδείξεις και τις αποχρώσες ενδείξεις» που υπάρχουν για τον κ. Αρ. Παυλίδη στο αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην εκβίαση του Φώτη Μανούση από τον στενό συνεργάτη τού πρώην υπουργού Παναγιώτη Ζαχαρίου για την απόκτηση συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής γραμμής, ο κ. Παυλίδης βαρύνεται ακόμη για «παθητική και ενεργητική δωροδοκία, απιστία και παράβαση καθήκοντος».

Μάλιστα, όπως επισήμαιναν βουλευτές των κομμάτων, το επιπλέον κατηγορητήριο αφορά το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός έδωσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Σάμος- Κως- Ρόδος στο πλοίο «Πηνελόπη» μολονότι αυτό, σε αντίθεση με τη νομοθεσία, έφερε ξένη σημαία από Μπαχάμες και διέθετε ανώνυμες μετοχές.

Και στη συνέχεια, με απευθείας ανάθεση από τον πρώην υπουργό, ανέλαβε και το δρομολόγιο Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Σάμος με επιδότηση μεγαλύτερη από την αντίστοιχη που θα έπαιρνε ο μειοδότης, με συνέπεια να ζημιωθεί το Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον πρώην υπουργό θα απασχολήσει την Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Ιδέες για... πόρισμα
Ο βουλευτής της Ν.Δ. στην Επιτροπή Ανδρέας Κουτσούμπας φέρεται να είπε ότι ο ανακριτής βάσει των στοιχείων όφειλε να κατηγορήσει για δωροδοκία τον Παναγιώτη Ζαχαρίου. Η θέση του αυτή όμως, κατά την αντιπολίτευση, προλειαίνει το έδαφος για το περιεχόμενο του πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τον πρώην υπουργό, εκτιμώντας ότι «τα βάρη θα κληθεί να επωμισθεί ο στενός του συνεργάτης».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το ΚΚΕ θα ακολουθήσει την τακτική των άλλων δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο ΛΑΟΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμά ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας του πρώην υπουργού σε εκβίαση του Φώτη Μανούση, υποστηρίζει ωστόσο ότι υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να παραπέμψουν τον κ. Αρ. Παυλίδη με τα αδικήματα της δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος.
t a nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3362&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote