Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εξηγήσεις Παυλίδη στην Προανακριτική
Εξηγήσεις Παυλίδη στην Προανακριτική Εκτύπωση E-mail
16.04.09

Μαραθώνια κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή έδωσε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Αριστοτέλης Παυλίδης.

Με την κατάθεσή του έκλεισε ο κύκλος των μαρτύρων και, από την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή θα καταλήξει στο πόρισμά της, το οποίο αναμένεται να παραδώσει στον πρόεδρο της Βουλής στις 27 Απριλίου.

Μιλώντας για την «ουσία της υπόθεσης», ο πρώην υπουργός, εξερχόμενος της Βουλής, είπε ότι «οι απαντήσεις μου είναι πλήρεις, πληρέστατες» ενώ χαρακτήρισε «ψευδείς και συκοφαντικούς» του ισχυρισμούς του Φ. Μανούση.

«Από δω και πέρα, η Επιτροπή πιστεύω ότι θα κάνει το καθήκον της», τόνισε ο κ. Παυλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του City 99,5, ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε ότι το τίμημα για το διαμέρισμα της κόρης του ήταν 235.000 ευρώ και δικαιολόγησε τη διαφορά με όσα είχε πει στην ανακριτή, υποστηρίζοντας ότι ερωτήθηκε για την αξία που αναγραφόταν στο συμβόλαιο, η οποία ταυτίζεται με την αντικειμενική αξία του διαμερίσματος.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Παυλίδης παραδέχθηκε ότι έδωσε 80.000 ευρώ στην κόρη του για την αποπληρωμή του στεγαστικού της δανείου, διευκρινίζοντας, όμως, ότι δεν έχει «ουδεμία σχέση με Μανούση». «Ο πατέρας, στην κόρη για τις τμηματικές ενισχύσεις επισκευής του διαμερίσματος εις χρόνον πολύ πίσω, από την περίοδο που ο κ.Μανούσης διηγείται μυθεύματα» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ο Αρ. Παυλίδης αρνήθηκε, απαντώντας σε ερώτηση για σχετικά δημοσιεύματα, ότι κατέθεσε πως «η υπόθεση του σπιτιού έγινε γνωστή στον κ. Μανούση από πληροφορία που σε κάποια κοινωνική εκδήλωση έδωσε ο κ.Ζαχαρίου». Όπως δήλωσε αυτό που ανέφερε είναι ότι «ότι δεν ήταν απόρρητο».

Σε ερώτηση, επίσης, για το αν αρνήθηκε αν δώσει παραστατικά που να αφορούν στην γονική παροχή, ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι «είναι δηλωμένη και ελεγμένη στο Πόθεν Εσχες δια της φορολογικής δηλώσεως».

Πάντως ο πρώην υπουργός με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Προανακριτικής, Τάσο Νεράντζη, επανέλαβε ότι είναι «στην διάθεση της Επιτροπής σας και αυτά τα στοιχεία όπως ήδη κατετέθη και η σχετική κίνηση του λογαριασμού, αυθημερόν, την οποία το μεσημέρι εζητήσατε από τον αδερφό μου».

Στο ερώτημα σύμφωνα με το οποίο «το ΠΑΣΟΚ φέρεται να θεωρεί ότι κουμπώνει το θέμα της ηθικής αυτουργίας και συνεπώς είναι πολύ κρίσιμο να πει γιατί τα χρήματα αυτά που έμειναν μέσα στην Εθνική Τράπεζα - και λογικά ανέγγιχτα - δεν μπορούσαν να καλύψουν τις επισκευές»,ο κ. Παυλίδης απάντησε: «Αυτά ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ. Εγώ σας λέγω την αλήθεια όπως την κατέθεσα. Το δάνειο επεστράφη όπως έχει περιγραφεί. Οι επισκευές εις απώτερο χρόνο εκαλύφθησαν, όπως σας έχω πει».

Ο κ. Παυλίδης δήλωσε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί του και σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του εφοπλιστή Φώτη Μανούση και είπε ότι εμπιστευόταν το συνεργάτη του, Παναγιώτη Ζαχαρίου, ο οποίος τον διαβεβαίωνε ότι ουδέποτε χρηματίστηκε.

Προσέθεσε όμως, ότι οι επισκέψεις του Ζαχαρίου στον Φώτη Μανούση έγιναν εν αγνοία του και ότι, όταν ενημερώθηκε σχετικά, υπήρξε διένεξη μεταξύ τους και ο Παναγιώτης Ζαχαρίου ήθελε τότε να παραιτηθεί, αλλά τον κράτησε ο κ. Παυλίδης, γιατί έτσι θα ήταν σαν να παραδεχόταν τις κατηγορίες του Φώτη Μανούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσει ζήτημα διεύρυνσης των κατηγοριών σε βάρος του πρώην υπουργού καθώς μερίδα βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν πεπεισμένοι ότι προκύπτει η τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων σε σχέση με τις άγονες γραμμές.

Ενα σπίτι με πολλές γκρίζες ζώνες

Ποιος κρατά, τελικά, το κλειδί της υπόθεσης του επίμαχου διαμερίσματος της κόρης του Αριστοτέλη Παυλίδη στο Ψυχικό; Ποιος είναι αυτός που λέει την αλήθεια για την αγορά του; Ενδεχομένως, η απάντηση να βρίσκεται στις διαδρομές του χρήματος στους λογαριασμούς των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Το βέβαιο είναι πως τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα που κατέθεσαν στην Προανακριτική Επιτροπή διαψεύδουν όσα είπε ο κ. Παυλίδης στον ανακριτή για την αγορά του διαμερίσματος, γεννώντας ερωτήματα και για την αξιοπιστία του πρώην υπουργού, ενώ, παράλληλα, βουλευτές-μέλη της επιτροπής επισημαίνουν ότι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της ψευδορκίας.
Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικές δηλώσεις

Την ώρα της κατάθεσης Παυλίδη, η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα απασχόλησε και την κυβερνητική επιτροπή για να συζητήσει την πορεία των μεγάλων έργων.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο ΥΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς διεμήνυσε ότι «για την υπόθεση Παυλίδη, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, φειδωλοί και δεν πρέπει να μιλάμε πολύ μέχρι να βγει το πόρισμα» επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «ενώ η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλα και σημαντικά προβλήματα, αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη με θέματα που δεν έχουν τη βαρύτητα που έχουν τα τρέχοντα».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο «διπλών» εκλογών είπε «Δεν θα συμβάλω σε αυτό το κλίμα που καλλιεργείται με προφητείες και σενάρια».

«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχουν στη διαδικασία κατάρτισης του πορίσματος της Επιτροπής με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και την τελική απόφαση θα πάρει η Βουλή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, απαντώντας και σε διευκρινιστική ερώτηση, συμπλήρωσε: «Εμείς θεωρούμε ότι τα μέλη της Βουλής πρέπει να ενεργήσουν με βάση τη συνείδησή τους και τουλάχιστον οι δικοί μας βουλευτές θα ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο».


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3359&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote