Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΠΑΣΟΚ: Όχι σε παραγραφή υποθέσεων με πολιτικά πρόσωπα
ΠΑΣΟΚ: Όχι σε παραγραφή υποθέσεων με πολιτικά πρόσωπα Εκτύπωση E-mail
15.04.09

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, με την οποία του ζητεί να προβεί στις επιβαλλόμενες ενέργειες, ώστε να διαβιβαστούν εγκαίρως στο κοινοβούλιο τα στοιχεία υποθέσεων όπως του Βατοπεδίου, των ομολόγων κ.α., απέστειλε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Ρέππας.

 

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Δένδια, ο κ. Ρέππας σημειώνει ότι «εντός ολίγου περατούται η δεύτερη τακτική σύνοδος της παρούσας βουλευτικής περιόδου» και «μετά το πέρας αυτής, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, δεν θα δύναται πλέον η Βουλή να ασκήσει δίωξη κατά υπουργών ή πρώην υπουργών και υφυπουργών για τυχόν ποινικά αδικήματα που διεπράχθησαν απ' αυτούς το αργότερο μέχρι το τέλος της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου».

 
Στην περίπτωση αυτή, επισημαίνει ο κ. Ρέππας, «τυχόν ποινικά αδικήματα υπουργών που σχετίζονται με υποθέσεις όπως αυτές της Μονής Βατοπεδίου, των δομημένων ομολόγων, της εξαγοράς της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ κλπ, θα οδηγηθούν σε παραγραφή».
 
«Υπάρχει ανάγκη άμεσων πρωτοβουλιών όλων, ώστε να διαβιβαστούν ταχύτατα στη Βουλή τα στοιχεία των ως άνω υποθέσεων που σχετίζονται με υπουργούς, πρώην υπουργούς και υφυπουργούς», τονίζει ο κ. Ρέππας, εκτιμώντας ότι «η μη διαβίβαση, αλλά ακόμη και η καθυστέρηση διαβίβασης των στοιχείων αυτών στη Βουλή, υποβιβάζει το ρόλο και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου».
 
Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα μεταβούν στις 2 το μεσημέρι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να προσκομίσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.
 
Ζουγκλα
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3354&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote