Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ποιος έχει την επιταγή του 1.200.000 ευρώ που έδωσε το ΠΑΣΟΚ για τους πυρόπληκτους της Ηλείας;
Ποιος έχει την επιταγή του 1.200.000 ευρώ που έδωσε το ΠΑΣΟΚ για τους πυρόπληκτους της Ηλείας; Εκτύπωση E-mail
14.04.09

Πολλά ερωτήματα εγείρονται για τον τρόπο διαχείρισης της γνωστής προσφοράς ποσού ύψους 1.200.000 ευρώ που έδωσε το ΠΑΣΟΚ για τις ανάγκες των πυρόπληκτων κατοίκων της Ηλείας τα οποία θέτουν σε ευθεία αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα και τη χρησιμότητα της θετικής πρωτοβουλίας του Κινήματος, εφόσον φυσικά αληθεύουν όσα επικαλείται ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηλείας Πέτρος Αχιλλεόπουλος σε ανοιχτή του επιστολή προς τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. 

 

Με βάση λοιπόν τα γεγονότα και τα στοιχεία που ο κ. Π. Αχιλλεόπουλος παραθέτει:
 
= Δεν έχει ακόμη εγγραφεί το ποσό αυτό στα έσοδα της Ν. Α. Ηλείας
 
= Το ίδρυμα «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» προχώρησε σε διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, με αντικείμενο την ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ηλεία και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.
 
= Προτάθηκε από τον νομάρχη (επιλογής ΠΑΣΟΚ) και εγκρίθηκε τυπικά -ουσιαστικά αποδοκιμάστηκε αφού σε σύνολο 31 συμβούλων πήρε 12 θετικές ψήφους- η διάθεση του ποσού των 500.000 ευρώ για την ανάδειξη της ορεινής διαδρομής Αρχαίας Ήλιδας - Αρχαίας Ολυμπίας με «δασοτεχνικές παρεμβάσεις», μέσω προγραμματικής σύμβασης με την ΗΛΕΙΑΚΗ ΑΕ.
 
= Με δηλώσεις του ο νομάρχης είπε ότι «έχει ο ίδιος στα χέρια του αυτή την επιταγή, αλλά θα τη διαχειρισθεί σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ» και ότι «δεν την κατέθεσε στη ΝΑ για να μην πάει στο Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών του Μολυβιάτη που αφορά όλες τις πυρόπληκτες περιοχές».
 
Ύστερα από όλα αυτά ο κ. Αχιλλεόπουλος ερωτά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «αν η επιταγή δόθηκε στον νομάρχη Ηλείας ως εκπρόσωπο του θεσμού της ΝΑ ή στον κ. Χ. Καφύρα ως μέλος του ΠΑΣΟΚ» και «πώς δικαιολογείτε το γεγονός να κρατά την επιταγή στα χέρια του ο κ. Καφύρας και τα χρήματα ήδη να τα διαχειρίζεται το ΠΑΣΟΚ ή το Ίδρυμα ''ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ'' και να καλείται στη συνέχεια να συμφωνήσει το νομαρχιακό συμβούλιο;» Πέρα από τη διαδικασία ωστόσο στην επιστολή του ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου συνδυασμού αμφισβητεί ανοιχτά την αναγκαιότητα ανάθεσης μιας ακόμη μελέτης για την ανάπτυξη της Ηλείας, όταν, όπως αναφέρει, έχουν μέχρι σήμερα εκπονηθεί ήδη τρία επιχειρησιακά και στρατηγικά σχέδια για την ανασυγκρότηση της περιοχής. Αλλά και για την ανάδειξη της κλασικής ορεινής διαδρομής μετάβασης των Ολυμπιονικών από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία, σημειώνει ότι έχει εκπονηθεί προκαταρκτική μελέτη από την ΝΑ Ηλείας και το υπουργείο Πολιτισμού. Ο κ. Αχιλλεόπουλος αμφισβητεί την επιλογή του νομάρχη για χρηματοδότηση της ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΑΕ με 500.000 ευρώ για αυτό το θέμα και κλείνοντας την ανοιχτή επιστολή του καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επανεξετάσει προσωπικά το όλο ζήτημα. Και βέβαια οι πάντες θα συμφωνούσαν στην ανάγκη τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των κατοίκων της πυρόπληκτης Ηλείας αντί να σπαταληθούν άσκοπα.
 
Στον απόηχο αυτής της επιστολής, κάθε καλόπιστος θα έθετε μερικά απλά ερωτήματα: Υπάρχει τελικά κάποιο σχέδιο αξιοποίησης των χρημάτων αυτών; Είναι δυνατόν να δίνονται ενισχύσεις για να ανασάνουν οι πυρόπληκτοι και οι τοπικοί παράγοντες να μην μπορούν να συνεννοηθούν; Είναι δυνατόν ο νομάρχης να μην μπορεί να πείσει ότι διαχειρίζεται τη βοήθεια για το καλό των πυρόπληκτων; Επιτρέπεται να μπαίνει στην κομματική διελκυστίνδα ένα τόσο ευαίσθητο θέμα;
 
 
 
 
 
 
 
 
 

παρον

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3353&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote