Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Με τον Αρ. Παυλίδη κλείνει ο κύκλος των καταθέσεων
Με τον Αρ. Παυλίδη κλείνει ο κύκλος των καταθέσεων Εκτύπωση E-mail
14.04.09

Με τον πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη αύριο Μεγάλη Τετάρτη ολοκληρώνονται οι καταθέσεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Κατέθεσαν ο αδελφός του Αναστάσιος Παυλίδης, ο έπαρχος Λήμνου Δημ. Σάραγκας, ο πλοικτήτης Αλέξανδρος Αγούδημος και ο τέως πρόεδρος της SAOS Ferries Ι. Κανταράς. Ο στενός συνεργάτης του κ. Παυλίδη Παναγιώτης Ζαχαρίου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσής του από τη διαδικασία διότι είναι κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση από την τακτική δικαιοσύνη και έτσι δεν κατέθεσε.

Το απόγευμα η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και μέλος της επιτροπής κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για παραβίαση της μυστικότητας της διαδικασίας, αλλά και για «προβοκατόρικα σχόλια». Υποστήριξε πως από την πρώτη μέρα λειτουργίας της επιτροπής υπήρξαν «σχόλια, παρεμβάσεις, εντάσεις, συνεντεύξεις και μοίρασμα ανακοινώσεων, ανάλογα με την περίσταση και από τα δυο μεγάλα κόμματα, με τις καταθέσεις μαρτύρων και προβοκατόρικα σχόλια για μέλη της επιτροπής». Όπως σημείωσε, «είχαμε δεσμευθεί για τη μυστικότητα της διαδικασίας και απ' ό,τι φαίνεται είμαστε οι μόνοι που τηρούμε τα συμφωνηθέντα. Αποδοκιμάζω αυτή την τακτική, θεωρώ ότι είναι υποκριτική η δήλωση σχεδόν στο τέλος της διαδικασίας, ενώ αυτά συμβαίνουν καθημερινά».

Επί της διαδικασίας, την ερχόμενη εβδομάδα, η επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να συντάξει το πόρισμά της, το οποίο, μαζί με το όποιο αποδεικτικό υλικό, θα παραδώσει στον πρόεδρο της Βουλής στις 27 Απριλίου. Ακολούθως, το πόρισμα θα τεθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση θα είναι γενική και θα αναφέρεται στην παραδoχή ή μη της πρότασης για την άσκηση δίωξης.

naftemporiki

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3352&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 14.04.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote