Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παυλίδης και Siemens στο επίκεντρο
Παυλίδης και Siemens στο επίκεντρο Εκτύπωση E-mail
14.04.09

Στους ρυθμούς των σκανδάλων «χορεύει» η πολιτική ζωή της χώρας και τη Μεγάλη Εβδομάδα με την εξέταση της υπόθεσης Παυλίδη να συνεχίζεται στην Προανακριτική

την ώρα που επανέρχεται στο προσκήνιο και η υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Σε αυτό το κλίμα, αίσθηση προκαλεί η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μανώλη στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5, με την οποία ζητά ουσιαστικά από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε επανίδρυση της παράταξης, «για να μπορέσει να διώξει πολλούς».

Η κυβέρνηση αρνείται πάντως να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων βουλευτών και, υπό το πρίσμα και των δυσμενών δημοσκοπήσεων, ρίχνει τους τόνους και αποφεύγει να προσδώσει χαρακτήρα «δημοψηφίσματος» στις ευρωεκλογές.

Έτσι, τη Μεγάλη Δευτέρα και ενώ έφτανε στη Βουλή
ο φάκελος της δεύτερης δικογραφίας που αφορά στον πρώην υπουργό Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5, κάλεσε ουσιαστικά τον πρωθυπουργό να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να ανανεώσει το πολιτικό σύστημα της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα.

«Πιο δύσκολο είναι σ' ένα κόμμα να διώξεις στελέχη που εμπλέκονται με τον ένα ή βήτα τρόπο, που ήταν πολλοί στη πορεία του, παρά να δημιουργηθεί απ' την αρχή το ίδιο το κόμμα, να αναγεννηθεί απ' την αρχή και να αφήσει έξω ανθρώπους, οι οποίοι σε μια άλλη περίπτωση θα έπρεπε να τους βγάλεις» σημείωσε ο κ. Μανώλης.

Και προσέθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Είναι πιο εύκολο να διώξεις πολλούς διά της επανίδρυσης, παρά να διώξεις κάποιους λίγους στη πορεία. Γιατί επανίδρυση σημαίνει και αλλαγή. Εγώ νομίζω ότι αφορά όλο το πολιτικό σύστημα, θα έλεγα ότι όλα τα κόμματα πια τα αφορά. Οι όροι που γίνονται οι κουβέντες ακόμα, αλλά και οι συζητήσεις ιδεολογίας, πρέπει να αλλάξουν».

Ερωτηθείς δε, σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που θέλουν τη ΝΔ να υπολείπεται του ΠΑΣΟΚ κατά 3,5-4,5 ή ακόμα και 7,5 (σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Καθημερινής) ποσοστιαίες μονάδες, ο κ. Μανώλης παραδέχθηκε ότι η συγκυρία είναι δύσκολη για τη ΝΔ, κυρίως γιατί «τα θέματα, που παίζουν αυτή τη στιγμή, αφορούν κυρίως στελέχη της ΝΔ, που με τον άλφα ή βήτα τρόπο ή με τη συμπεριφορά τους έχουν προκαλέσει».

Στο ζήτημα των ευρωεκλογών, υπό το πρίσμα και των τελευταίων δημοσκοπήσεων, αναφέρθηκε και το στέλεχος και πρώην βουλευτής της ΝΔ Ζέτα Μακρή, η οποία εκτίμησε ότι «ένα ποσοστό του 3% είναι μια διαφορά, την οποία μπορεί εύκολα να διαχειριστεί η ΝΔ. Να διδαχθεί απ' αυτή, να συμμορφωθεί, να ανασυνταχθεί και να κερδίσει στον υπόλοιπο χρήσιμο και πολύτιμο πολιτικό χρόνο, όχι τις εντυπώσεις, την εκτίμηση, ξανά, εκείνων οι οποίοι φαίνεται ότι τώρα αποδοκίμασαν τη ΝΔ, έστω και μ' αυτή τη διαφορά».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αρνήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις και υπογράμμισε ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών «είναι η εκλογή των 22 Ελλήνων ευρωβουλευτών, κάτι που θα γίνει ταυτόχρονα σε 27 χώρες».

«Ορισμένοι, αν για δικούς τους λόγους θέλουν να δώσουν άλλη ερμηνεία, ας το κάνουν. Ο ελληνικός λαός ξέρει για τι ψηφίζει» συνέχισε.

«Δεν μπορεί κάθε προσφυγή στις κάλπες να ερμηνεύεται, σαν να επρόκειτο για εθνική εκλογή, όπως και οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν εθνικό χαρακτήρα» συμπλήρωσε, για να καταλήξει: «Δεν είπα ότι δεν έχει πολιτικά στοιχεία, αλλά δεν έχει τα εκλογικά στοιχεία που ορισμένοι για δικό τους όφελος θέλουν να αποδώσουν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση».

Αναφερόμενος δε, στην υπόθεση Παυλίδη, ο κ. Αντώναρος αρνήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις βουλευτών, που καλούν σε παραίτηση τον πρώην υπουργό Αιγαίου, και τόνισε: «Εμείς περιμένουμε την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε ωστόσο και στην υπόθεση της Siemens, που επανέρχεται στο προσκήνιο. Μάλιστα, απέρριψε ουσιαστικά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο, «σε αυτό το κρίσιμο στάδιο, κατά το οποίο απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον προσώπων, μόνο σε συγκάλυψη μπορεί να οδηγήσει».

«Εμείς σ' αυτό δεν θα συμπράξουμε. Εμείς περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Δεν θα συμπράξουμε στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συγκαλύψει την υπόθεση» τόνισε και στη συνέχεια αναρωτήθηκε «ποιους προσπαθεί να προστατεύσει, τι προσπαθεί να κρύψει, τι φοβάται το ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί σ' αυτό το κρίσιμο στάδιο να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της;».

«Την απάντηση θα την πάρουν οι του ΠΑΣΟΚ» προσέθεσε, «όταν η πρόταση συζητηθεί στη Βουλή».

Παράλληλα, ανέφερε ότι όλοι θυμούνται ποιο κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα από αυτή την εταιρεία (τη Siemens) και πώς αυτό δεν αναφέρεται πουθενά.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναλάβει τις επόμενες ημέρες πρωτοβουλίες, για να καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί την παραγραφή διαφόρων εκκρεμουσών υποθέσεων, οι οποίες παραγράφονται τον Ιούνιο, με τη λήξη της παρούσας συνόδου της Βουλής.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει τον καταλογισμό των ευθυνών, όπου και αν υπάρχουν, για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις και αυτό θα το καταστήσει απολύτως σαφές.

Παράλληλα, σχολιάζοντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου σχετικά με την υπόθεση της Siemens, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον κ. Αντώναρο «να αφήσει κατά μέρος τις εξυπνακίστικες απειλές και να πει ξεκάθαρα τι έχει στο μυαλό του».

«Το ΠΑΣΟΚ» είπε, «κατέθεσε την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, διότι, όταν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων, μόνη αρμόδια να αποφανθεί σχετικά είναι η Βουλή».

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε, αναφερόμενος στη δημοσκόπηση της Καθημερινής, η οποία αυξάνει τη διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ στις 7,5 ποσοστιαίες μονάδες: «Ολο το διάστημα κατά το οποίο υπήρξε δραματική στροφή της κοινωνίας με απόρριψη της ΝΔ και στροφή προς το ΠΑΣΟΚ, ήμασταν εξαιρετικά προσεκτικοί στο να συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να μην κρεμόμαστε από την τελευταία δημοσκόπηση»

«Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι αποδίδει η δουλειά που κάνουμε, να παρουσιάζουμε προτάσεις για τους πολίτες, να δείχνουμε τον εναλλακτικό δρόμο για τη χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Ολα στο φως» είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στο City 99,5 ο Δημήτρης Ρέππας, σημειώνοντας ότι το Κίνημα θα αναδείξει το θέμα των σκανδάλων, ώστε να μην υπάρξει παραγραφή.

«Τα σκάνδαλα χρησιμοποιούνται προεκλογικά για αποπροσανατολισμό» σχολίασε με τη σειρά της η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3342&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote