Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ανέβασε τόνους ο Κ. Καραμανλής κατά ΠΑΣΟΚ
Ανέβασε τόνους ο Κ. Καραμανλής κατά ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
12.04.09

Επίθεση προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από την Πέλλα ο Κ. Καραμανλής

σε μία από τις ελάχιστες φορές τους τελευταίους μήνες.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την υπευθυνότητα και η αξιωματική αντιπολίτευση την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι δεν έχουν αξιόπιστη πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης και πως οι προτάσεις είναι όλες ευχάριστες και «χαϊδεύουν» τα αυτιά όλων.

Για πρωθυπουργό «κομματάρχη», «σχολιαστή», «όμηρο συμφερόντων» και για «πρωθυπουργό που προτιμά να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση, αντί να κυβερνά τη χώρα», έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ διευρύνεται, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Στο βαρόμετρο της Public Issue το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 7,5% στην αποτίμηση της εκλογικής επιρροής.

Ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς απέκλεισε τις διπλές κάλπες τον Ιούνιο, εκτιμώντας ότι το κλίμα ηττοπάθειας θα ανατραπεί στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου,  αμέσως μετά το Πάσχα θα συγκληθούν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή, ενώ θα προσκληθούν στο Μαξίμου οι κορυφαίοι υπουργοί για να δοθεί η εικόνα της ενότητας. Θα ακολουθηθεί τακτική πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και πλαγιοκόπηση στον ΛΑΟΣ, για να μειωθούν οι απώλειες στα δεξιά. Θα δοθεί έμφαση στην οικονομία και στον ευρωπαϊκό χαρακτήρα των εκλογών. Στο επικοινωνιακό επίπεδο οι υπουργοί Ι. Παπαθανασίου, Κ. Χατζηδάκης, Α. Σπηλιωτόπουλος, Ε. Στυλιανίδης, Ν. Δένδιας, Α. Σαμαράς, Κ. Γκιουλέκας, Χ. Ζώης, Σ. Καλαφάτης μαζί με τους άλλους κορυφαίους (Ντόρα Μπακογιάννη, Δ. Αβραμόπουλος, Ευ. Μεϊμαράκης, Λ. Ζαγορίτης) θα σηκώσουν το φορτίο της αντιπαράθεσης στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Το Βήμα της Κυριακής γράφει ότι το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζει τις κινήσεις του για την περίπτωση που στις ευρωεκλογές επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, με κορυφαίο επιχείρημα την ήττα του ΠαΣοΚ στις ευρωεκλογές του 1999 και στη συνέχεια τη νίκη στις εκλογές του 2000, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν από τώρα να υποβαθμίσουν τη σημασία του εκλογικού αποτελέσματος και να δικαιολογήσουν την καθίζηση του κυβερνώντος κόμματος με τα κριτήρια της χαλαρής ψήφου που επικρατούν σε όλες τις αναμετρήσεις πλην των εθνικών εκλογών.

Οπως επισημαίνεται, αν η διαφορά του ΠαΣοΚ από τη ΝΔ ξεφύγει πάνω από το 3%, τότε ο κ. Καραμανλής ίσως προχωρήσει σε έναν νέο και σαρωτικό ανασχηματισμό, για να δείξει στους πολίτες ότι έλαβε το μήνυμα, αλλά και στη διεξαγωγή συνεδρίου στο οποίο μπορεί να συζητηθεί για πρώτη φορά και ζήτημα αλλαγής της ηγεσίας.
flash

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3341&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote