Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ακόμα πιο κοντά οι πρόωρες κάλπες Εκτύπωση E-mail
04.06.07
Συναγερμό προκάλεσε στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας το περιεχόμενο ενός φακέλου που έφτασε στην Ηρώδου Αττικού λίγο πριν αναχωρήσει ο Κάρολος Παπούλιας για τη Μόσχα.

Αποστολέας ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο φάκελος περιείχε ένα Προεδρικό Διάταγμα με τον... αθώο τίτλο «Κωδικοποίηση Εκλογικής Νομοθεσίας».

 Η αποστολή του Διατάγματος προς υπογραφήν δέκα ολόκληρους μήνες πριν από τη λήξη της τετραετίας αποτελεί ουσιαστικώς την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για τις κάλπες.

Ο ανώτατος άρχοντας θα υπογράψει το Διάταγμα Παυλόπουλου μόλις επιστρέψει από το ταξίδι του στη Ρωσία και αυτό θα πάρει έπειτα το δρόμο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δεν αποκλείεται επίσης στο αμέσως προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής να επισκεφθεί τον κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να τον ενημερώσει για το ταξίδι του στην Αυστραλία αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

 Από κει και πέρα με τη δημοσίευση του Διατάγματος αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση καθώς η κωδικοποίηση θα τυπωθεί σε εκατοντάδες αντίτυπα από το Εθνικό Τυπογραφείο τα οποία προορίζονται για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Από νομικής απόψεως η διαδικασία αυτή θεωρείται τυπική καθώς το Διάταγμα δεν εισάγει νέους κανόνες και, όπως λέει ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, «κόβει κάθε σενάριο αλλαγής του εκλογικού νόμου τώρα».

 Από πολιτικής απόψεως όμως είναι σημαντικό, καθώς η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των εκλογών από τον Ιούνιο συνιστά σαφέστατη ένδειξη ότι είμαστε στην τελική ευθεία. Και αυτή δεν είναι η μόνη ένδειξη.

 Οπως πληροφορείται ο «Ελεύθερος Τύπος», η ΔΕΛΤΑ Singular ήδη μίσθωσε οπτικές ίνες από τον ΟΤΕ και ετοιμάζεται να κάνει δοκιμαστικά ώστε να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή το δίκτυο μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα ο κύριος Παυλόπουλος με εγκύκλιό του προς δημάρχους τούς έχει ζητήσει να δεσμεύσουν εγκαίρως πιστώσεις ώστε να αγοράσουν παραβάν και κάλπες τη στιγμή που θα χρειαστεί.

 Επίσης, στο site του υπουργείου έχουν καταχωρισθεί όλες οι πληροφορίες που έχουν σχέση με τις προσεχείς εκλογές.

 Εμφαση δίνεται στον εκλογικό νόμο Σκανδαλίδη, ο οποίος κωδικοποιείται με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, καθώς θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και γι’ αυτό πρέπει να τον γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκλογική διαδικασία.

«Το κράτος πρέπει να είναι έτοιμο για τις εκλογές», συνηθίζει να λέει ο υπουργός Εσωτερικών.

Από κει και πέρα, εναπόκειται στον κ. Καραμανλή να αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες.

Ολα δείχνουν Οκτώβριο αυτή τη στιγμή, καθώς οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. 

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=334&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 04.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote