Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δέσμιος των συμφωνιών με τον ΓΓ του ΟΗΕ
Δέσμιος των συμφωνιών με τον ΓΓ του ΟΗΕ Εκτύπωση E-mail
12.04.09

Στις επερχόμενες λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα απέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας την εισήγηση που έκανε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για φόρμουλα

μέσα από την οποία να εγκριθεί πλαίσιο αρχών με δημοψηφίσματα και μετά να προχωρήσει η σύνταξη του Συντάγματος και των νομοθεσιών, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεσμεύεται με όσα συμφώνησε με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον κ. Ταλάτ.


Σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Δάλι στη μνήμη των Κώστα Μισιαούλη και Ντερβίς Αλί Καβάζογλου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι "ο κ. Ταλάτ έχει λεγόμενες εκλογές και μπορεί να λέει ότι θέλει". "Εμένα με δεσμεύουν αυτά που έχω συμφωνήσει με τον ΓΓ του ΟΗΕ σε σχέση με τη διαδικασία και με τον ίδιο τον κ. Ταλάτ", σημείωσε, αναφέροντας ότι "από εκεί και πέρα εάν ο κ. Ταλάτ έχει και άλλες απόψεις, είναι απολύτως ελεύθερος να τις εκφράσει".


Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για επιστολές από στελέχη του ΔΗΚΟ με τις οποίες εγείρεται θέμα αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως "εκείνο που ξέρω είναι ότι με την ηγεσία του ΔΗΚΟ συνήψαμε συνεργασία, η όποια συνεχίζεται ανεξαρτήτως απόψεων". Πρόσθεσε ότι "στο κάτω - κάτω το θέμα αφορά εσωτερική υπόθεση του ΔΗΚΟ». Σημείωσε παράλληλα ότι ''στο Υπουργικό Συμβούλιο, όλοι Υπουργοί ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση, εργάζονται σκληρά σαν μια οικογένεια, μέσα από ένα φιλικότατο διάλογο", προσθέτοντας πως οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν μέχρι τώρα είναι ομόφωνες. "Από εκεί και πέρα, τα κόμματα τι κάνουν στο σπίτι τους είναι δική τους υπόθεση και το σέβομαι και σε τελική ανάλυση, τόσο για τις δημόσιες όσο και για τις πολιτικές τοποθετήσεις, κρινόμαστε από τον απλό άνθρωπο και τον κυρίαρχο λαό", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σε παρατήρηση ότι το θέμα εγείρεται από στελέχη που μόλις εξελέγησαν στην ηγετική πυραμίδα του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως ασφαλώς δεν πανηγυρίζει με αυτές τις τοποθετήσεις καθώς δεν δημιουργούν ευχάριστη ατμόσφαιρα, λέγοντας ταυτόχρονα ότι ευθύνονται περισσότερο αυτοί που τη δημιουργούν παρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ερωτηθείς εάν η ατμόσφαιρα δημιουργείται λόγω ευρωεκλογών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως η ευθύνη ενασχόλησης με τις εκλογές ανήκει στα κόμματα, τα οποία θα κάνουν καλά με τον κόσμο.

politis

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3339&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 12.04.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote