Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.
ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ. Εκτύπωση E-mail
12.04.09

Του Σάκη Σερέτη

 
Ομάδα Βυζαντινών και αρχαίων οπλιτών θα πλαισιώσει την φετινή παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν και ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα τεσσάρων ανδρών με τις ανάλογες στολές, εμφανίστηκε ταυτόχρονα με ένα μικρό βίντεο, κατά την διάρκεια της προτελευταίας πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση του 2009.

Την παρουσίαση έκαναν οι κ.κ. Βασίλης Χρυσοχόος και Παναγιώτης Γιακουμής και η παρουσίαση των ένστολων χειροκροτήθηκε από τους παρόντες.

Την μειωμένη παρουσία του αγήματος των Ευζώνων λόγω περιστολής των εξόδων, ανακοίνωσε η γενική πρόξενος της Ελλάδος κ.Α.Μπαλτά, η οποία επίσης ανέφερε, την άφιξη και παρουσία 10μελούς πολιτικής αντιπροσωπείας εκ μέρους του Ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς και την πιθανή παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών κ.Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Την παρέλαση θα τιμήσει με την παρουσία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης
Μεϊμαράκης, που θα είναι ένας από τους τελετάρχες της παρέλασης και το άγημα των Ευζώνων, θα συνοδεύσει η μπάντα του Ελληνικού στρατού.
Το δε άγημα των Ευζώνων θα αποτελείτε από 20 οπλίτες και 5 αξιωματικούς, οι οποίοι αναμένονται να φτάσουν στην πόλη μας το βράδυ της Πέμπτης 23 Απριλίου και θα αναχωρήσουν την Δευτέρα 27 Απριλίου.
Ο περιορισμένος χρόνος παραμονής των Ευζώνων στην πόλη μας, δεν αφήνει περιθώρια επίσκεψης τους στα Ελληνικά σχολεία της περιοχής, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Ωστόσο ζητήθηκε από τα σχολεία να σταλούν μαθητές στην εκδήλωση του Μπόουλινγ Γκριν, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν οι μαθητές με τους Εύζωνες, κατά την διάρκεια της παρουσίασης των τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων, που θα γίνει στην πλατεία Αθηνών στην Αστόρια.
Την παρουσία 7μελούς πολιτικής αντιπροσωπείας από την Κύπρο, ανακοίνωσε ο γενικός πρόξενος της Κύπρου κ.Ανδρέας Παναγιώτου, η οποία θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την παρέλαση, ενώ παράλληλα θα λάβει μέρος και στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.
Ο πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Ιωάννης Κατσιματίδης, ανακοίνωσε ότι συμπληρώθηκε το ποσόν των 120.000$ που απαιτούνται για την τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης από το «κανάλι 9»,χάρη στις προσφορές των Εμανουήλ Τζαχάρη, Σπύρου Βουτσινά (πρόεδρος της τράπεζας Ατλάντικ ), Νικολάου Μπούρα, Ιωάννη Ράγκου, και του ιδίου.
Τις διεργασίες διήμερου συνεδρίου με κύρια ενότητα τα Εθνικά μας θέματα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας κ Π.Γαλάτουλας, το οποίο αποτελεί ιδέα του Επίτιμου προέδρου κ. Β. Σταθάκου και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων, παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την παρέλαση.
Το δε κόστος του συνεδρίου ανακοινώθηκε ότι κάλυψε ο κ.Σταθάκος, ενώ για τις λεπτομέρειες ο κ.Γαλάτουλας, τόνισε ότι θα διευθετηθούν στις επόμενες 2-3 ημέρες.
 
 
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3333&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 12.04.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων