Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τα όπλα μπήκαν και στα σχολεία
Τα όπλα μπήκαν και στα σχολεία Εκτύπωση E-mail
12.04.09

Ωρες Αμερικής βιώνει η Ελλάδα. Η ένοπλη βία μπήκε στα σχολεία θυμίζοντας εικόνες από αντίστοιχα μακελειά στην Αμερική, εικόνες που νομίζαμε ότι είναι πολύ μακρινές από τη δική μας καθημερινότητα.

Οι ειδικοί χτυπούν τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας την επικινδυνότητα του συνδρόμου Κολουμπάιν –το 1999 στο ομώνυμο γυμνάσιο του Ντένβερ δύο μαθητές, 17 και 18 χρόνων, εκτέλεσαν 12 συμμαθητές τους κι έναν καθηγητή και αυτοκτόνησαν.

Ταυτοχρόνως, ο Δημήτρης Πατμανίδης, που τραυμάτισε, χρησιμοποιώντας δύο όπλα (ανατολικής προέλευσης), ένα συμμαθητή του και δύο εξωσχολικούς πριν δώσει τέλος στη ζωή του, φέρνει στην επιφάνεια την ευκολία με την οποία ο καθένας μπορεί να βρει άμεσα, φθηνά και χωρίς να γίνει αντιληπτός όπλα.

Χθες στις 8.50 το πρωί στου Ρέντη, ο σπουδαστής της σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ Δημήτρης Πατμανίδης, ομογενής από την Αμπχαζία, μπήκε στο σχολείο του επί της οδού Πέτρου Ράλλη, έβγαλε από την τσάντα του δύο όπλα, πυροβόλησε τρεις φορές το συμμαθητή του Δημήτρη Κοκκίνη, τον οποίο συνάντησε στις σκάλες που οδηγούν στις -γεμάτες εκείνη την ώρα- αίθουσες διδασκαλίας, και τράπηκε σε φυγή χωρίς να διστάσει να πυροβολήσει άλλα δύο άτομα που επιχείρησαν να τον σταματήσουν έξω από το προαύλιο του κτιρίου.

Στη συνέχεια, ο 19χρονος δράστης κατέφυγε σε γειτονικό αλσύλλιο όπου αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να αφήσει λίγες ώρες αργότερα την τελευταία του πνοή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Εκεί μεταφέρθηκαν τόσο ο 18χρονος συμμαθητής του δράστη και αυτόχειρα -ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αφαιρέθηκε μέρος του πνεύμονα και αργά χθες το απόγευμα φαινόταν να έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του- όσο και οι δύο ελαφρά τραυματισμένοι υπάλληλοι εταιρίας που εδρεύει κοντά στη σχολή και οι οποίοι πλησίασαν το 19χρονο φωνάζοντας. Πρόκειται για τον 33χρονο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και το 47χρονο Φατμί Τοπαλί από την Αλβανία, ο οποίος νοσηλεύεται πλέον στο ΚΑΤ.

Ο Δημήτρης Πατμανίδης πέρασε την πόρτα της σχολής του αποφασισμένος για ό,τι θα ακολουθούσε, όπως προκύπτει από σημείωμα που βρέθηκε στην τσάντα του μαζί με τα δύο όπλα και ένα μαχαίρι. Τα χέρια του φαίνεται να όπλισε η απομόνωσή του από συμμαθητές και καθηγητές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει ότι ένιωθε αίσθημα απόρριψης και προειδοποιεί: «Θα σας στερήσω ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω κανένα σεβασμό ούτε για τη δική σας ζωή ούτε για τη δική μου. Είμαι εγωιστής».

Συγκλονισμένοι κατέφθασαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στο νοσοκομείο η μητέρα, ο μεγαλύτερος αδερφός, η θεία και μια φίλη του, οι οποίοι, σύμφωνα με γιατρούς και ψυχολόγους που συνομίλησαν μαζί τους, δήλωσαν ότι ο 19χρονος δεν είχε παρουσιάσει σημάδια ψυχολογικών προβλημάτων ούτε υπήρχε ανάλογο ιστορικό στην οικογένεια. Ορισμένοι από τους συμμαθητές του αναφέρουν ότι «ερχόταν σπάνια στα μαθήματα των ηλεκτρολόγων αυτοκινήτων», ενώ συγκεχυμένη παρέμενε ως χθες το βράδυ η εικόνα σχετικά με το αν ο Δημήτρης Πατμανίδης γνώριζε τον Δημήτρη Κοκκίνη.
«Είναι τύχη για τα υπόλοιπα παιδιά που βρέθηκε μπροστά στο δράστη ο γιος μου», δήλωσε ο Σωτήρης Κοκκίνης, πατέρας του Δημήτρη, λέγοντας ότι, κρίνοντας από τις σφαίρες που είχε μαζί του, ο δράστης είχε σκοπό να κάνει μεγαλύτερο κακό.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3330&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote