Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κατέθεσε χθες το ΠΑΣΟΚ την πρόταση για Εξεταστική για τη Siemens
Κατέθεσε χθες το ΠΑΣΟΚ την πρόταση για Εξεταστική για τη Siemens Εκτύπωση E-mail
11.04.09

Το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην παραγραφεί το σκάνδαλο της SIEMENS, πετά για δεύτερη φορά το ΠΑΣΟΚ με την κατάθεση χθες στη Βουλή της νέας πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα συζητηθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Το ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Γ. Παπανδρέου, και 100 βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση, ζητά τη διερεύνηση της «σκοτεινής» αυτής υπόθεσης στο σύνολό της και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασφαλίσει την επιβίωσή της «κουκουλώνοντας» το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να απορρίψει για δεύτερη φορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ με το σκεπτικό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και προτρέπει την αξιωματική αντιπολίτευση μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας να καταθέσει πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή.

Στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν τη στάση της κυβέρνησης ως... ροκάνισμα του χρόνου. Οι προθεσμίες είναι πλέον ασφυκτικές, αφού τον Ιούνιο ολοκληρώνονται οι εργασίες της τρέχουσας Συνόδου και παραγράφονται τα ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα πολιτικών προσώπων.

Το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά επαναφέρει την πρότασή του που είχε απορρίψει η ΝΔ τον Φεβρουάριο του 2008 και υπογραμμίζει πως με βάση και τα νέα δεδομένα που ανέκυψαν μετά την τελευταία άρνηση της κυβέρνησης, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια, να εντοπιστούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όσους εμπλέκονται «ασχέτως από την κομματική ή οποιαδήποτε άλλη στέγη τους» - όπως αναφέρεται - και να διατυπωθούν προτάσεις για τις αναγκαίες εγγυήσεις διαφάνειας.

«Οι πληροφορίες για δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσιακών παραγόντων πρέπει να διερευνηθούν.

Εξάλλου, μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα φέρεται να απολαμβάνουν οικονομικές διευκολύνσεις, δώρα και διάφορες παροχές από την εταιρεία αυτή» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ -όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Παπουτσής- χαρακτηρίζουν «πράξη πολιτικής ευθύνης» τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία προκειμένου να μην παραγραφεί η υπόθεση.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επαναλαμβάνει την ίδια μεθόδευση που οδήγησε στη συγκάλυψη όλων των «γαλάζιων» σκανδάλων.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3329&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote