Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Είχε προαναγγείλει την πράξη του
Είχε προαναγγείλει την πράξη του Εκτύπωση E-mail
11.04.09

Εικόνες από ανάλογα περιστατικά που έχουν συμβεί στο εξωτερικό έφερε στο μυαλό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

η αποκάλυψη ότι ο 19χρονος αυτόχειρας δράστης του αιματηρού επεισοδίου στις σχολές του ΟΑΕΔ στου Ρέντη, είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο παρόμοιο οργισμένο κείμενο με αυτό που βρέθηκε πάνω του με αναφορές όπως «Δεν έχω πλέον λόγο να συνεχίσω να ζω... Πριν πεθάνω, θα σας στερήσω ό,τι πολυτιμότερο έχετε... Μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει τίποτε άλλο, παρά την απόρριψη», καθώς και φωτογραφίες με τα όπλα που χρησιμοποίησε.

Αναλυτικά στο σημείωμα που βρέθηκε στην τσάντα του γράφει: «Δεν έχω πλέον λόγο να συνεχίσω να ζω. Είμαι πολύ εγωιστής για να πεθάνω και να σας αφήσω να ζήσετε. Πριν πεθάνω, θα σας στερήσω ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Όποιος βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009, θα πεθάνει χωρίς διάκριση. Μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει τίποτε άλλο, παρά την απόρριψη. Έχω γνωρίσει μόνο ένα άτομο που αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία πίστευα πως είχα ερωτευτεί. Νιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε και ελπίζω πως, με ό,τι κάνω την Παρασκευή, θα αλλάξει γνώμη για μένα».

Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου και προκαλεί έντονο προβληματισμό στην ελληνική κοινωνία. Ο 19χρονος ομογενής φοιτητής Δημήτρης Πατμανίδης εισέβαλε στη σχολή του στον ΟΑΕΔ στο Ρέντη και, αφού τραυμάτισε σοβαρά ένα συμφοιτητή του και άλλα δύο άτομα, που προσπάθησαν να τον σταματήσουν, στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ερωτήματα γεννώνται, επίσης, για τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύτηκε ο 19χρονος δράστης τα δύο πυροβόλα όπλα που χρησιμοποίησε στην επίθεση.

Σελίδα Dimitris Patmanidis στο MySpace

Σε σελίδα στο κοινωνικό δίκτυο MySpace, στο λήμμα Dimitris Patmanidis, εμφανίζεται μήνυμα σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό που βρέθηκε στο σημείωμα στην τσάντα του 19χρονου δράστη, καθώς και φωτογραφίες ενός νεαρού, που φέρεται να είναι ο Δημήτρης Πατμανίδης, να σημαδεύει με όπλο. Παράλληλα, δημοσιεύονται και άλλες φωτογραφίες όπλων και ενός μαχαιριού. Το μήνυμα φαίνεται να έχει δημοσιευθεί περίπου τρεις ώρες πριν το χτύπημα στη σχολή του ΟΑΕΔ και ο χρήστης προσδιορίζει τη διάθεση του ως «οργισμένη». Η σελίδα έκλεισε στις 17.50 (ώρα Ελλάδος).

Ο Δημήτρης Πατμανίδης, που κατάγεται από το Σοχούμι της Αμπχαζίας, είχε εγγραφεί στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ φέτος, ενώ μόλις πέρυσι είχε αποφοιτήσει από Γενικό Λύκειο του Πειραιά

Εκτός κινδύνου ο 18χρονος φοιτητής

Εκτός κινδύνου, μετά από χειρουργική επέμβαση, ο τραυματισμένος φοιτητής Δημήτρης Κοκκίνης νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επέμβαση του αφαιρέθηκαν θραύσματα από τις σφαίρες του όπλου του 19χρονου δράστη και ένα τμήμα του πνεύμονα του. Το τραύμα στον πνεύμονα ήταν το βαρύτερο από αυτά που έφερε το θύμα.

Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά, συνοδευόμενη από το διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Γιώργο Βερναδάκη, επισκέφθηκε τον τραυματία μαθητή Δημήτρη Κοκκίνη, που νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Νίκαιας, μετά το αιματηρό επεισόδιο στη σχολή του ΟΑΕΔ. Η υπουργός επισκέφθηκε και τον άλλο τραυματία, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ο οποίος νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο.

Οι δύο άλλοι τραυματίες που επίσης νοσηλεύονται φέρουν πολλαπλά τραύματα, κυρίως στα άκρα, τα οποία είναι σχεδόν επιφανειακά. Για τη σοβαρότητα της κατάστασης του δράστη και των άλλων τριών τραυματιών κατά τη μεταφορά τους στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μίλησε στον City 99,5 o διευθυντής της υπηρεσίας υγείας του Κρατικού Νικαίας Σταμάτης Πίνης.

Πολιτικές αντιδράσεις

Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά είχε αναφερθεί και νωρίτερα από το βήμα της Βουλής στο αιματηρό επεισόδιο, σημειώνοντας ότι «τέτοια φαινόμενα είναι άγνωστα και ξένα για τη χώρα μας και την μαθητική κοινότητα και δεν εκφράζουν την ελληνική νεολαία».

Με τη θέση αυτή διαφώνησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος λέγοντας πως «Ό,τι είναι ξένα γίνονται δυστυχώς και ντόπια». Ο κ. Αλαβάνος κάλεσε την υπουργό και τον πρωθυπουργό να καταλάβουν ότι, «μέσα από το φόβο την ανασφάλεια τη προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας συσσωρεύετε η επιθετικότητα στους νέους και μπορεί να έχουμε τέτοια κρούσματα».

«Εμείς λέμε όχι άλλο αίμα, με κανένα τρόπο, για αυτό πρέπει να παρέμβουμε για να δώσουμε τη δυνατότητα, οι νέοι να έχουν μια θέση στον ήλιο» υπογράμμισε ο κ Αλαβάνος.

Για «πρωτοφανές περιστατικό, από το οποίο είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκτιμώντας ότι το τραγικό συμβάν αποτελεί «έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα ανασφάλειας που βιώνει ο πολίτης».

«Γροθιά στο στομάχι για όλους μας» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου. Συμπλήρωσε ότι «οι συνθήκες αλλάζουν, τα προβλήματα διογκώνονται, ενώ απαιτούνται νέες και σύγχρονες λύσεις».

«Είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός» δήλωσε στο City 99,5 ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

«Η βία είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, που έχει ριζώσει στις ψυχές των νέων ανθρώπων και είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός στην καθημερινότητα μας και, όσο και αν κλείνουμε τα μάτια ή προσπαθούμε να αποκομίσουμε οφέλη πολιτικά, κάνουμε δηλαδή πολιτικά αρνητικές αναλύσεις και προσπαθούμε να αποκομίσουμε με μικροκομματικά οφέλη, τόσο δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στην ουσία του ένα τεράστιο πρόβλημα». προσέθεσε.

«Προειδοποίηση» χαρακτηρίζει το σημερινό γεγονός η ΚΝΕ σε ανακοίνωση της ότι «η αυξανόμενη φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, μπορούν να αποτελέσουν το έδαφος για να γεννηθούν αντίστοιχα φαινόμενα που βλέπουμε στις ΗΠΑ και στις χώρες της ΕΕ» επαναλαμβάνοντας το αίτημα της «για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει».

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3324&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote