Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σόφια
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σόφια Εκτύπωση E-mail
11.04.09

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η βουλγαρική Κυβέρνηση την πόλη της Σόφιας, μετά το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Σεργκέι Στανίσεφ, μετά την εβδομαδιαία κυβερνητική συνεδρίαση. Η απόφαση προβλέπει τη συγκρότηση κέντρου διαχείρισης της κρίσης, στο οποίο θα μετέχει και εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής. Το πρόβλημα στην αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων άρχισε τον προηγούμενο μήνα, όταν μία από τις εταιρίες που έχουν αναλάβει το έργο, η εταιρία Novera, σταμάτησε να μαζεύει τα σκουπίδια, έπειτα από οικονομική διαφορά που προέκυψε με το δήμο της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Το γραφείο του δημάρχου αντιδρώντας στη στάση της εταιρίας, διέκοψε τη συνεργασία και προσέλαβε άλλες εταιρίες, προκειμένου να μαζευτούν τα απορρίμματα. Ωστόσο, ο όγκος των απορριμμάτων, που είχε συσσωρευτεί στα διάφορα σημεία της πόλης, έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να παρέμβει, ύστερα από έκθεση των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υγείας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3321&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote