Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Απολύσεις στη Νέα Υόρκη για να μη χρεοκοπήσει η πόλη
Απολύσεις στη Νέα Υόρκη για να μη χρεοκοπήσει η πόλη Εκτύπωση E-mail
10.04.09

Η οικονομική κρίση χτύπησε και την Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος της οποίας ετοιμάζει περικοπές στο εργατικό δυναμικό προκειμένου η πόλη να αποφύγει την χρεοκοπία.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, δήλωσε σήμερα ότι η πόλη θα χρειαστεί να καταργήσει πολλές θέσεις εργασίας για να αποφύγει την πτώχευση. Ο δήμαρχος, που έχει ξεκινήσει γύρω διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δήμο, είπε ότι εκτός από το δραστικό περιορισμό των προνομίων των υπαλλήλων θα πρέπει να καταργηθούν άλλες 7000 θέσεις εργασίας.

"Δεν γίνεται να συνεχίσουμε. Το κόστος των συντάξεων και της ιατρικής περίθαλψης των υπαλλήλων μας θα οδηγήσουν την πόλη στην πτώχευση", υποστήριξε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Οι νέες δρομολογημένες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις 1300 θέσεις εργασίας που έχει ήδη προταθεί να καταργηθούν και στις 8000 που ενδέχεται να καταργηθούν μέσω εθελοντικής αποχώρησης, διογκώνοντας το πρόβλημα της ανεργίας στην πόλη, που ήδη λόγω της κρίσης μετρά χιλιάδες ανέργους.

Τεράστιο κενό στα οικονομικά της πόλης που βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στη φορολόγηση των εταιρειών έχει δημιουργήσει η ύφεση και η κρίση στη Γουόλ Στριτ, αφού σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές με την κατάργηση 7000 θέσεων εργασίας η πόλη θα μειώσει τα έξοδά της κατά περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3319&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote