Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνάντηση Καραμανλή-Σαρκοζί για τα εξοπλιστικά και την Τουρκία
Συνάντηση Καραμανλή-Σαρκοζί για τα εξοπλιστικά και την Τουρκία Εκτύπωση E-mail
10.04.09

Το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας, η διεθνής οικονομική κρίση και τα εξοπλιστικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Κώστα Καραμανλή στο Παρίσι την Πέμπτη με το Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Η συνάντηση αυτή θεωρείται για πολλούς «απάντηση» στην πρόσφατη συνάντηση Ομπάμα-Ερντογάν, καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος είναι φανατικός πολέμιος της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας τόσο ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, όσο και ανάμεσα στον ίδιο και τον Γάλλο Πρόεδρο. Πρόσθεσε ακόμη, ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Νικολά Σαρκοζί όλα τα θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση λύσεων στο Κυπριακό, αλλά και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Όσον αφορά ορισμένα εκκρεμή ζητήματα, όπως η κατ' αρχήν απόφαση του ΚΥΣΕΑ να παραγγείλει έξι Γαλλικές φρεγάτες, η Γαλλική πλευρά επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την προώθηση της παραγγελίας.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3318&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote