Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ψηφίστηκε επί της αρχής η σύμβαση για την Ολυμπιακή
Ψηφίστηκε επί της αρχής η σύμβαση για την Ολυμπιακή Εκτύπωση E-mail
09.04.09

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, σε μορφή νομοσχεδίου το βράδυ της Τετάρτης, η σύμβαση για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.

«Στην περίπτωση της Ολυμπιακής, η κυβέρνηση αγνόησε το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, επέμεινε στο πρόγραμμά της και στην ευρωπαϊκή πολιτική της» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, χαρακτηρίζοντας βασική επιτυχία της κυβέρνησης το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε να μην κουβαλά η νέα Ολυμπιακή, τα βάρη και τα χρέη του παρελθόντος.

Απέναντι στην αιτίαση ότι η λύση δεν διευθετεί το ζήτημα των άγονων γραμμών, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η σύμβαση υποχρεώνει την MIG να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ανταγωνιζόμενη άλλες εταιρείες, ενώ υπενθύμισε ότι θα υπάρχει και στο μέλλον κρατική επιδότηση, γεγονός που εξασφαλίζει τον ανταγωνισμό.

«Δεν πιστεύουμε σε αυτό» ήταν η απάντηση του κ. Χατζηδάκη στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε να έχει το Δημόσιο το πρώτο δικαίωμα προτίμησης, σε περίπτωση μεταπώλησης της εταιρείας ή γιατί δεν προχώρησε σε μεικτό σχήμα.

Υπενθύμισε στο ΠΑΣΟΚ ότι όταν έρθει στην εξουσία θα μπορέσει να ζητήσει το μερίδιο ή το σύνολο της εταιρίας βάσει της σχετικής δήλωσης του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο Χρήστος Παπουτσής, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εσωτερική πληροφόρηση προς τη MIG, κατηγορία την οποία απέρριψε «μετά βδελυγμίας» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Μπορείτε να μας εξηγήσετε, γιατί στη σύμβασή σας αναφέρεται ο όρος της επανόδου του ονόματος στο Δημόσιο; Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία που την παίρνει μπορεί να αλλάξει το όνομα. Εσείς πανηγυρίζετε πως το διασφαλίσατε - όμως στη σύμβασή σας λέτε άλλα» παρατήρησε ο κος Παπουτσής .

«Για να κρατήσουμε το σήμα στο Δημόσιο, ό,τι και αν συμβεί, έχουμε κάνει εταιρεία ειδικού σκοπού» απάντησε ο Κ. Χατζηδάκης. «Το σήμα και όνομα θα ανήκουν στο Δημόσιο».

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής, υποστήριξε πως η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, δεν προκύπτει ένεκα διαχειριστικών προβλημάτων, αλλά ένεκα πολιτικής επιλογής στο πλαίσιο του «ευρωμονόδρομου».

«Εκχώρηση της Ολυμπιακής σε ληστρικά ιδιωτικά συμφέροντα» κατήγγειλε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), κατηγορώντας την κυβέρνηση για την επιλογή της, να φέρει τη σύμβαση στη Βουλή, υπό μορφή νομοσχεδίου.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ο οποίος υπερψήφισε το νομοσχέδιο, Αστέριος Ροντούλης κατηγόρησε τις κυβερνήσεις και των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, πως «θέσπισαν το ακαταδίωκτο για τις διοικήσεις που διόρισαν» ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά για υπέρογκη αύξηση των χρεών επί κυβερνήσεων ΝΔ.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3315&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote