Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στους 267 οι νεκροί στην Λ' Aκουιλα
Στους 267 οι νεκροί στην Λ' Aκουιλα Εκτύπωση E-mail
09.04.09

Με τις ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων να σβήνουν σιγά σιγά, η Ιταλία ετοιμάζεται να πει την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στους εκατοντάδες νεκρούς που αφησε πίσω του ο Εγκέλαδος.

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τους αστέγους.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμο, το βράδυ της Τετάρτης, οι νεκροί έφτασαν τους 267, ενώ τουλάχιστον 100 είναι οι σοβαρά τραυματίες. Ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε  ότι 2.962 σκηνές έχουν στηθεί στην περιοχή, οι οποίες φιλοξενούν σχεδόν 18.000 ανθρώπους. Στην περιοχή έχουν επίσης στηθεί "14 νοσοκομεία εκστρατείας, 31 καταυλισμοί με σκηνές και 24 μαγειρεία", πρόσθεσε. Aνακοίνωσε ακόμη ότι θα περιληφθεί στον ποινικό κώδικα μια νέα διάταξη βάσει της οποίας θα τιμωρείται η λεηλασία κτιρίων με "πάρα πολύ σοβαρές ποινές". Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν τις τελευταίες νύχτες την ώρα που λεηλατούσαν εγκαταλελειμμένα σπίτια.
Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε δήλωση του Μπερλουσκόνι για τους αστέγους.

Μέχρι στιγμής περισσότερες από 280 επεμβάσεις έχουν γίνει σε λιγότερες από 36 ώρες στο νοσοκομείο εκστρατείας που στήθηκε στην Λ'Άκουιλα μετά το σεισμό, δήλωσε ο Μάριο Καρόλι, υπεύθυνος της ιατρικής αυτής μονάδας. Οι 15 πιο σοβαρές επεμβάσεις αφορούσαν κατάγματα στο κρανίο, στη λεκάνη, στο θώρακα και διάφορες αιμορραγίες, αλλά αντιμετωπίστηκε επίσης και ένα έμφραγμα και κρίσεις επιληψίας, διευκρίνισε. Αυτό το νοσοκομείο εκστρατείας έχει στηθεί στο χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου της Λ'Άκουιλα, το οποίο έχει εκκενωθεί και κλείσει λόγω των ρωγμών που φέρει μετά το σεισμό.

Στην πλειοψηφία τους οι 17.000 άστεγοι από το σεισμό βρήκαν καταφύγιο σε καταυλισμούς όπου τους δόθηκαν σκηνές, στα προάστια της Λ' Άκουιλα. Εκατοντάδες άνθρωποι ωστόσο που δεν παρέλαβαν σκηνές πέρασαν άλλη μια νύχτα, την τρίτη κατά σειρά, μέσα στα οχήματά τους, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Μετασεισμικές δονήσεις γίνονταν αισθητές όλη τη νύχτα. Η μετασεισμική δραστηριότητα ανησυχεί πολλές περιοχές στην Ιταλία. Σεισμός σημειώθηκε και στην Καλαβρία, μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Μικρότερος σεισμός σημειώθηκε και στη Ραβέν.

Πανελλήνια συγκίνηση για τον έλληνα φοιτητή, τον 28χρονο Βασίλη Κουφολιά, που έσβησε κάτω από τα ερείπια. Ένα νεαρό κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια κτιρίου έπειτα από 42 ώρες στο κέντρο της Λ΄Ακουιλα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG-24 και το πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Δυστυχώς λίγο αργότερα ανασύρθηκαν νεκροί δύο 17χρονοι Τσέχοι φοιτητές.

Ο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε ότι οι προσπάθειες διάσωσης -στις οποίες λαμβάνουν μέρος πάνω από 7.000 πυροσβέστες, στρατιωτικοί και αστυνομικοί- θα ολοκληρωθούν "μέσα σε 48 ώρες, στην διάρκεια των οποίων θα διασφαλίσουμε ότι δε θα υπάρχει πια κανείς επιζών κάτω από τα συντρίμμια". Το τελευταίο "μικρό θαύμα" που αναφέρθηκε ήταν η διάσωση ενός κοριτσιού, της Ελεονόρας, που ανασύρθηκε ζωντανή 42 ώρες μετά το σεισμό.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι
σε δηλώσεις του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-TV, συνέστησε στους σεισμοπαθείς της επαρχίας Αμπρούτσο να δουν την προσωρινή διαμονή τους στις σκηνές "σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ".

flash

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3312&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote