Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πειρατεία σε πλοίο με Αμερικανούς
Πειρατεία σε πλοίο με Αμερικανούς Εκτύπωση E-mail
08.04.09

Νέο κρούσμα πειρατείας στα ανοιχτά της Σομαλίας, αυτή τη φορά με στόχο εμπορικό πλοίο σημαίας ΗΠΑ με πλήρωμα 21 Αμερικανούς.

Το πλοίο Maersk Alabama, ιδιοκτησίας Δανίας, κατελήφθη 644 χλμ ανοιχτά του Μογκαντίσου.Την πειρατεία επιβεβαίωσαν τόσο το Ναυτικό των ΗΠΑ, όσο και η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Πληροφορίες από ναυτιλιακές πηγές στην Κένυα αναφέρουν ότι είναι καλά στην υγεία του το πλήρωμα του πλοίου. Σύμφωνα με τον Αντριου Μανγκούρα του Προγράμματος Αρωγής Ναυτικών Ανατολικής Αφρικής, που εδρεύει στην Κένυα, το χωρητικότητας 17.000 τόνων πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατελήφθη στον Ινδικό Ωκεανό, 644 χλμ ανοιχτά του Μογκαντίσου.

Τη Δευτέρα είχε εκδηλωθεί πειρατεία σε πλοίο βρετανικών συμφερόντων, ενώ είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο η κατάληψη άλλων τριών πλοίων από Σομαλούς πειρατές.

Ο αμερικανικός Πέμπτος Στόλος, στο όνομα της πολυεθνούς δύναμης καταπολέμησης της πειρατείας ανοικτά των σομαλικών ακτών, εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη με την οποία προειδοποιεί τα εμπορικά πλοία που πλέουν στα ύδατα αυτά να είναι πιο προσεκτικά, ύστερα και από τις νέες επιθέσεις. 

"Παρά την ενίσχυση της ναυτικής παρουσίας στην περιοχή, είναι μάλλον απίθανο τα πλοία ή τα αεροσκάφη να είναι αρκετά κοντά ώστε να σπεύσουν σε βοήθεια των πλοίων κατά τη στιγμή της επίθεσης", εξηγεί το μήνυμα της πολυεθνούς δύναμης Combined Task Force. 

Από το περασμένο Σάββατο, πέντε πλοία έχουν πέσει στα χέρια των Σομαλών πειρατών, οι οποίοι εξακολουθούν να αψηφούν τη διεθνή ναυτική δύναμη που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή, επεκτείνοντας μάλιστα την ακτίνα δράσης τους.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3309&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote