Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ομπάμα στο Ιράκ
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ομπάμα στο Ιράκ Εκτύπωση E-mail
07.04.09

Το Ιράκ επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, ύστερα από την Τουρκία. Έτσι η Βαγδάτη έγινε ο τελευταίος σταθμός της πρώτης μεγάλης περιοδείας του από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην προεδρία των Ην. Πολιτειών.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ομπάμα επισκέπτεται το Ιράκ ως πρόεδρος και η τρίτη συνολικά.

Στη Βαγδάτη ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με στρατιώτες και στρατιωτικούς επικεφαλής. Ο ίδιος δήλωσε πως έφθασε στο Ιράκ για απ'
ευθείας συναντήσεις και για να λάβει μία γενικότερη ιδέα της κατάστασης όσον αφορά την ασφάλεια.

«Έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο για να διευθετήσουμε την κατάσταση στο Αφγανιστάν κι εδώ υπάρχει ακόμη  δουλειά για να γίνει», τόνισε. Πρόσθεσε μάλιστα πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την επίσκεψή του ήταν να ευχαριστήσει τα αμερικανικά στρατεύματα για την καλή δουλειά που επιτελούν στην εκτέλεση της αποστολή τους.  

Ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι σε αμερικανική βάση και στη συνέχεια τόνισε ότι διαβεβαίωσε τον ηγέτη του Ιράκ πως η Ουάσιγκτον "δεν διεκδικεί ιρακινό έδαφος ή πόρους".

Ακόμη επισήμανε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στα σχέδια για αποχώρηση όλων των Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ μέχρι το τέλος του 2011 και πως η κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα έχει βελτιωθεί.
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3305&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote