Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Οι καταψύκτες της συντήρησης του Υπουργείου Τύπου……. Εκτύπωση E-mail
02.06.07

Του Σάκη Σερέτη

Σε επίγειο παράδεισο της ρουσφετολογίας εχει αναδειχθεί το Υπουργείο Τύπου στην Ελλάδα,με αποκορύφωμα τις αγουρες προαγωγές κάποιων ημετέρων εκλεκτών.

 Παρόλα αυτά ομως,θα ηθελα  να πιστεύω οτι  ολες αυτές οι περίεργες στάσεις του ασανσέρ της εξέλιξης κάποιων υπαλλήλων,δεν αντικατοπτρίζουν τις θέσεις του αρμοδίου Υπουργού,ο οποίος τυγχάνει να προέρχεται απο τον χώρο του τύπου.  Επειδή ομως ουδέν κρυπτόν υπο τον Ηλιο,μάθαμε οτι  οι προαγωγές υπαλλήλων του κλάδου, γίνονται με απόλυτα κομματικά κριτήρια,στερώντας ετσι την δυνατότητα εξέλιξης σε στελέχη εγνωσμένης αξίας, που ενω εχουν  αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας και υπο αλλες συνθήκες ο δρόμος της εξέλιξης θα ηταν ορθάνοιχτος, δυστυχώς για αυτούς, δεν ανήκουν στο πολιτικό θερμοκήπιο του “σεμνά και ταπεινά” η δεν εχουν δικαίωμα ψήφου στις Εθνικές εκλογές, λόγω αλλης υπηκοότητος .

Ειναι ομως στελέχη με υπόσταση και υπάγονται στο δυναμικό του Ελληνικού δημοσίου,κατά συνέπεια πρέπει να απολαμβάνουν ολα τα νόμιμα δικαιώματα που απορρέουν απο την εργασία τους, τα οποία θεσμικά ειναι κατοχυρωμένα απο το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

Πρόσφατες πληροφορίες λένε,οτι στελέχη με  αρκετά ικανοποιητική πείρα η οποία συνοδεύεται και απο τους σχετικούς τίτλους σπουδών,τοποθετούνται στους καταψύκτες της συντήρησης,ενω αντίθετα προωθούνται στελέχη, με λιγότερα επαγγελματικά προσόντα και περισσότερα κομματικά ενσημα, τα οποία εξαργυρώνουν την κατάλληλη στιγμή των κρίσεων.

Χαρακτηριστική ειναι η περίπτωση νεαρού ακόλουθου,  ο οποίος τοποθετήθηκε σαν επικεφαλής γραφείου τύπου σε μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα,εχοντας στο ενεργητικό του τα δύο χρόνια της σχολής και δύο χρόνια στην κεντρική υπηρεσία,τα οποία οπως φάνηκε ηταν υπεραρκετά, ωστε να υποσκελίσει ολους αυτούς που ηταν σε πολύ υψηλότερες βαθμίδες της  ιεραρχίας.

Οι πληροφορίες λένε οτι παρόμοια υπόθεση σαν αυτή,διανθισμένη ομως με λίγες σταγόνες ρατσισμού,διαδραματίζεται σε μεγαλούπολη της Αμερικής αυτό τον καιρό,αποπνέοντας την  εντονη μυρωδιά της αδικίας.

 Θα επανέλθω ομως πολύ σύντομα με τις λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας,καθώς η υπόθεση εχει παρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και η αποκαλυπτική καταγραφή αυτού του διπλωματικού γολγοθά, θα αναλυθεί σε κάποια αιθουσα δικαστηρίου.

Εδω θα πρέπει να τονισθεί, οτι το ατομο που αδικήθηκε απο τις συνοπτικές διαδικασίες των κρίσεων,εχει ηδη προσφύγει στην δικαιοσύνη,μετά την σχετική αιτηση θεραπείας που εχει υποβάλλει (αυτός ειναι ο ορος που χρησιμοποιούν στο Δημόσιο) καθώς και μια ενημερωτική επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, η οποία προς στιγμής και μετά απο παρέλευση εξι μηνών εξακολουθεί να μένει αναπάντητη.

Η ιστορία θα μου πείτε και δικαιολογημένα ισως,επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς  πρωταγωνιστές και σε νεώτερο χρόνο,καθώς η νέα πολιτική κατάσταση που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού,(τουλάχιστον μέχρι τώρα),θέλει να εχει τον απόλυτο ελεγχο και να στελεχώσει τις δημόσιες υπηρεσίες με ατομα εμπιστοσύνης,που στην προκειμένη περίπτωση ομως, η ανήκουν στην γαλάζια παράταξη η εχουν μπάρμπα στην Κορώνη.

Κατά συνέπεια,τα γνωστά προεκλογικά πυροτεχνήματα περί αξιοκρατίας, πηγαίνουν στο καλαθάκι των αχρήστων, μαζί με τα οποια προσόντα διαθέτουν οι μη κομματικά αρεστοί υπάλληλοι προς κρίση και το ψυγείο της στασιμότητας  οπως αποδεικνύεται,χωράει   πάρα πολλούς,παρά τις οποιες γραφειοκρατικές δικαιολογίες των υπευθύνων.

Αρκετοί απο τους υπαλλήλους οι οποίοι εχουν αδικηθεί,εχουν ηδη προσφύγει στην δικαιοσύνη,ζητώντας αποκατάσταση,ενω υπάρχουν και κάποιοι αλλοι που ανήκουν στην ιδια κατηγορία,οι οποίοι προσανατολίζονται ακόμη και προς το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, εαν δεν δοθεί η λύση απο τα Ελληνικά δικαστήρια.

Ο αρμόδιος υπουργός αραγε, γνωρίζει τα φαινόμενα σεμνότητας και ταπεινότητας που διαδραματίζονται στην αυλή του ;

 Αν η απάντηση ειναι οχι,καλό θα ηταν να φροντίσει να ενημερωθεί,μήπως και προλάβει να διορθώσει μια κατάσταση ομηρίας,που ο κύκλος της περικλείει 75 και πλέον υφιστάμενους του,που εξωθούνται πιεστικά στην υποχρεωτική παραίτηση.

Εκτός αν ισχύει αυτό που ψιθυρίζεται στα πολιτικά πηγαδάκια της αντιπολίτευσης, που λέει οτι,η σεμνότητα και η ταπεινότητα της κυβέρνησης ειναι αλλαζονική και η πολυδιαφημισμένη προεκλογική  διαφάνεια σκοτεινή και δυσανάγνωστη.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=330&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 28.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote