Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ Εκτύπωση E-mail
06.04.09

Του Σάκη Σερέτη

Ενημερωτικό χαρακτήρα κοινωνικού αλλά και ιατρικού περιεχομένου, είχε η προχθεσινή συγκέντρωση των μελών του συλλόγου Ελληνοαμερικανών ιδιοκτητών του Κουήνς, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τους στην Αστόρια.

 

Ο επιθεωρητής Paul Vorbeck από το 114ο αστυνομικό τμήμα της Αστόριας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και μια σειρά από μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών παραβατικότητας.

Για το θέμα του graffiti που εξακολουθεί να απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής, ο επιθεωρητής Paul Vorbeck τόνισε ότι τα στατιστικά στοιχεία παρουσιάζουν σημαντική μείωση αυτού του αδικήματος, ενώ αναφερόμενος στις αυστηρές ποινές που επιβάλλονται στους παραβάτες, υπενθύμισε τα ιδιαίτερα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την αστυνομία .

Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής επέμβασης που αφορούν στην κοίλη, ανέλυσε στην συνέχεια ο δρ. Παναγιώτης Μανόλας, παρουσιάζοντας διαφάνειες και στατιστικά στοιχεία, που καταγράφουν πολύ μικρότερο ποσοστό μόλυνσης και συντομότερο χρονικό διάστημα ίασης.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, καταγράφουν ποσοστά υποτροπής της τάξης του 3.5% για τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, ενώ αντίθετα για τις ανοικτές εγχειρήσεις κοίλης , το ποσοστό σκαρφαλώνει στο 14% και σύμφωνα πάντα με τον ομιλητή, ο πόνος συντροφεύει για μεγάλο χρονικό διάστημα τους ασθενείς που υπεβλήθησαν σε ανοικτή επέμβαση.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έρευνα που πραγματοποιήθηκε και περιλάμβανε παρακολούθηση των ασθενών για περισσότερες από 900 ημέρες.

Την σκυτάλη της ενημέρωσης παρέλαβε ο ογκολόγος ιατρός κ .Τσούλιας. ο οποίος αναφέρθηκε στον καρκίνο του μαστού, τονίζοντας ότι μια στις οκτώ γυναίκες, προσβάλλεται από αυτή την ασθένεια, την οποία χαρακτήρισε επιδημία της εποχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δρ.Τσούλιας για τις γυναίκες που κατοικούν στην περιοχή του Nassau county στην πολιτεία της Νέας Υόρκης οι οποίες παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό καρκίνου του μαστού σε παγκόσμια κλίμακα ,για το οποίο όπως τόνισε, δεν έχουν ακόμα προσδιορισθεί τα ακριβή αίτια.

Ο καρκίνος του μαστού παρουσιάζεται και στους άνδρες τόνισε ο ομιλητής, όμως στην περίπτωση αυτή τα ποσοστά είναι πολύ μικρότερα.

Αυτοεξέταση μια φορά τον μήνα για όλες τις ηλικίες των γυναικών, καθώς και μαστογραφία σε ετήσια βάση για τις γυναίκες που έφτασαν τα σαράντα, πρότεινε ο κ Τσούλιας, υπενθυμίζοντας ότι η μαστογραφία έχει μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας κατά 50%,τα τελευταία χρόνια. Την βραδιά έκλεισε η διαιτολόγος κ Ειρήνη Νικολαϊδου η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα επιβεβαίωσε την χρησιμότητα της υγιεινής διατροφής καθώς και τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από αυτή σε θέματα υγείας.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3294&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 21.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote