Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ανταλλαγή προσκλήσεων
Ανταλλαγή προσκλήσεων Εκτύπωση E-mail
04.04.09

Πρόκληση στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και αποδέχτηκε την δική του να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο κατά τη συνάντηση που είχαν στο Στρασβούργο.

Παράλληλα ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε επί τάπητος όλα τα θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά, το θέμα του Πατριαρχείου αλλά και το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του City99.5, ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να μεταφέρει μήνυμα στην Άγκυρα για εκτόνωση της έντασης στο Αιγαίο και ο κ. Ομπάμα απάντησε ότι θέλει να βοηθήσει σε αυτό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η επίσκεψη Καραμανλή στο Λευκό Οίκο δεν πρόκειται να γίνει πριν από το Φθινόπωρο ενώ στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί τελικά χωριστά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Νωρίτερα, πριν την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Ομπάμα δήλωσε «υπερήφανος» για τη φιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι πολύ κρίσιμη σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την οικονομική κρίση και την ενεργειακή ασφάλεια.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στις ιστορικά ισχυρές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οι σχέσεις αυτές είναι τόσο ιστορικές, όσο και σύγχρονες.

Ο πρωθυπουργός, σημείωσε, τέλος, την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες των δύο χωρών.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3290&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 04.04.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων