Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με την απόδραση κρατουμένων με χειροπέδες
Νέο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με την απόδραση κρατουμένων με χειροπέδες Εκτύπωση E-mail
02.04.09

Νέο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφηκε την Τετάρτη, καθώς δύο κρατούμενοι για κλοπή από το Καζακστάν και τη Γεωργία κατάφεραν να αποδράσουν μέσα από το κτίριο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών

στην Ευελπίδων και παρότι δεμένοι με χειροπέδες να φύγουν σαν κύριοι, χωρίς κανείς απ’ τους δεκάδες αστυνομικούς να αντιληφθεί το παραμικρό. Με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν τους δύο κρατούμενους, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ οι δραπέτες αναζητούνται.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπή 169 ευρώ από σούπερ-μάρκετ και συνοδεία αστυνομικών του Α.Τ. Ιλίου μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων και έξω από το γραφείο του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης. Οι δύο αστυνομικοί που τους συνόδευαν, πιθανόν πίστευαν ότι οι χειροπέδες με τις οποίες ήταν δεμένοι μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι, θα περιόριζαν τις κινήσεις τους. Για τους δράστες όμως αποδείχθηκε, ότι η απόδραση ήταν παιχνιδάκι. Βλέποντας ότι κανείς δεν τους πρόσεχε, σηκώθηκαν σαν κύριοι και κινήθηκαν προς την έξοδο.

Οι δύο κρατούμενοι όχι μόνο κατάφεραν να βγουν απ’ το κτίριο, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και μάλιστα μια μέρα που στην Ευελπίδων υπήρχαν πάρα πολλοί αστυνομικοί λόγω της δικής του κατηγορούμενου για ληστεία σε τράπεζα αντιεξουσιαστή Γιώργου Βούτση, αλλά ατάραχοι πέρασαν περπατώντας μπροστά απ’ τις αστυνομικές κλούβες, όπου υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ, πέρασαν μπροστά από σταθμευμένα περιπολικά με αστυνομικούς και βγήκαν από την κεντρική πύλη των δικαστηρίων, όπου υπάρχει αστυνομική φρουρά.

Όταν οι αστυνομικοί κατάλαβαν την απόδραση, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση. Αμέσως ανέλαβε δράση η περιβόητη ομάδα ΔΕΛΤΑ και άρχισε να ψάχνει στο άλσος πίσω απ’ τα δικαστήρια, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε, ότι οι κρατούμενοι διέφυγαν της προσοχής των αστυνομικών, δεν διευκρινίζει όμως, πως χάνεις μπροστά απ’ τα μάτια σου δύο ανθρώπους, οι οποίοι μάλιστα είναι δεμένοι με χειροπέδες και τους οποίους έχεις αναλάβει να φυλάς.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3279&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote