Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Διήμερη επίσκεψη Τσάβες στην Τεχεράνη
Διήμερη επίσκεψη Τσάβες στην Τεχεράνη Εκτύπωση E-mail
02.04.09

Στην Τεχεράνη βρίσκεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για επίσημη επίσκεψη δύο ημερών που έχει ως στόχο την ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών δεσμών με το Ιράν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση.

Ο Τσάβες, ο οποίος συμμετείχε την Τρίτη στην Ντόχα στη δεύτερη σύνοδο κορυφής Νότιας Αμερικής-Αραβικών χωρών (ASPA), θα συναντηθεί με πολλούς ιρανούς πολιτικούς ηγέτες από αύριο Πέμπτη, πρόσθεσε η ίδια πηγή.


Η επίσκεψη αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και την διασφάλιση της εξακολούθησης κοινών σχεδίων. Ο Τσάβες θα πρέπει επίσης να θέσει σε λειτουργία μια Ιρανο-βενεζουελάνικη τράπεζα και ένα επενδυτικό ταμείο, πριν συνεχίσει την περιοδεία του στην Ιαπωνία.

Ο Τσάβες, σημαντική προσωπικότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς στη Λατινική Αμερική έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον υπερσυντηρητικό πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Η τελευταία τους συνάντηση έγινε το Νοέμβριο του 2007 στην Τεχεράνη. Παρά τις πολιτιστικές τους διαφορές, το Ιράν και η Βενεζουέλα, έχουν έλθει κοντά τα τελευταία χρόνια, λόγω της αντίθεσής τους στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο Τσάβες είναι ο πρώτος υποστηρικτής στη Λατινική Αμερική του Ιράν και του αμφιλεγόμενου πυρηνικού του προγράμματος.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3278&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote