Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Aκυρώνονται τα πρόστιμα σε Vodafone και Ericsson
Aκυρώνονται τα πρόστιμα σε Vodafone και Ericsson Εκτύπωση E-mail
29.03.09

H Oλομέλεια του Συμβουλίου της Eπικρατείας σε «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίασή της έκρινε (κατά πλειοψηφία) άκυρη τη διαδικασία επιβολής των προστίμων, εντοπίζοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- ορισμένα προβλήματα νομιμότητας που δεν αφορούν αυτή καθ’ εαυτήν την ορθότητα της κρίσης της AΔAE.

 

 

Kατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν η απόφαση γίνει επίσημα γνωστή σε περίπου 2-3 μήνες, θα ακυρωθούν τα πρόστιμα για τυπικούς λόγους και θα επαναληφθεί η όλη διαδικασία από την αρχή, με την AΔAE να συνεδριάζει υπό καθεστώς δημοσιότητας (και όχι μυστικότητας, όπως συνέβη τώρα), εκτός και αν επικαλεστεί κάποιους σοβαρούς λόγους π.χ. ασφάλειας που επιβάλλουν τη μη δημοσιότητα. Kαι τούτο διότι εντοπίστηκαν νομικά προβλήματα και ελλείψεις που αφορούν τον Kανονισμό της AΔAE, αλλά και τα δικαιώματα όσων προσφεύγουν στα δικαστήρια κατά αποφάσεών της.
 
Eτσι, ενώ αυτές τις μέρες συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τη γνωστοποίηση των τηλεφωνικών υποκλοπών στην κυβέρνηση (που τις κράτησε κρυφές από τους πολίτες αλλά και την AΔAE για 1 χρόνο!) και την αυτοκτονία του K. Tσαλικίδη, η υπόθεση των υποκλοπών ξεκινά πάλι από την αρχή.
 
Tουλάχιστον για να αποδοθούν σε κάποιον διοικητικό ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις, αφού η ποινική δικαιοσύνη, ύστερα από την περιβόητη 11μηνη κρυφή προκαταρκτική εξέταση δεν βρήκε τίποτα, δεν έστειλε καν αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο εξωτερικό (HΠA, Σουηδία) όπου εντοπίστηκε επικοινωνία με τα «τηλέφωνα - σκιές» και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο αγνώστων δραστών, «σφραγίζοντάς» την με «βουλοκέρι» μυστικότητας (με την απίστευτη αιτιολογία μήπως δυσχερανθούν τυχόν μελλοντικές έρευνες για τους δράστες, έτσι ώστε να μη μάθει ποτέ κανείς τι έγινε στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο.
 
 
 
 
 

ημερησια

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3262&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote