Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Βόρεια Κορέα για την εκτόξευση
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Βόρεια Κορέα για την εκτόξευση Εκτύπωση E-mail
27.03.09

Προειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα να μην προχωρήσει στη σχεδιαζόμενη εκτόξευση δορυφόρου απηύθυναν οι ΗΠΑ, δια στόματος του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.

Ο Ρόμπερτ Γκιμπς, χαρακτήρισε μια τέτοια εκτόξευση προκλητική, τονίζοντας παράλληλα ότι παραβιάζει τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Η Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε ότι μεταξύ 4 και 8 Απριλίου θα προχωρήσει στην εκτόξευση τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου.

Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας εκφράζουν την ανησυχία τους για την εξέλιξη, καθώς θεωρούν πως η εκτόξευση αποτελεί προκάλυμμα για την δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με μεγάλο βεληνεκές, που μπορεί να φθάσει στην Αλάσκα.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον είχε δηλώσει ότι υπάρχει «ένα φάσμα επιλογών», συγκεκριμένων μέτρων που θα μπορούσαν να αποφασιστούν στην περίπτωση που η Πιονγκγιάνγκ δοκιμάσει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, περιλαμβανομένης της παραπομπής του θέματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σημειώνεται πως η Ουάσιγκτον πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμή του επίγειου συστήματός τους αντιπυραυλικής άμυνας αναχαιτίζοντας ένα βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς στο αρχιπέλαγος της Χαβάης, στον Ειρηνικό, γεγονός που θεωρήθηκε ως «απάντηση» στα σχέδια της Βόρειας Κορέας.



e-tipos.com,

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3251&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote