Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Η ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
Η ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ Εκτύπωση E-mail
31.05.07

Του Σάκη Σερέτη 

Μια ακόμη επιστολή διαμαρτυρίας,που αφορά στην υπερφίαλη στάση των “διοικούντων” την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης,αναμένεται να παραδωθεί εντός των προσεχών ημερών,με αποστολέα τον σύλλογο Καστοριανών “Ομόνοια”και αποδέκτη το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Η επιστολή εχει ημερομηνία 24 Μαϊου 2007 και το περιεχόμενο της εκφράζει,την εντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των μελών του ιστορικού συλλόγου, για την κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της οργανωμένης Ομογένειας,μετά τις μονοκρατορικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Η ελλειψη ενότητας και η διαίρεση της Ομοσπονδίας σε δύο στρατόπεδα,απασχολεί πολύ σοβαρά τους φιλήσυχους και διμιουργικούς Ομογενείς που η καταγωγή τους ελκει απο την Καστοριά και δια μέσω της επιστολής αυτής,ζητούν την διεξαγωγή γενικής συνελεύσεως με θέμα την προκήρυξη νέων τίμιων εκλογών.

Αυτή η ξεκάθαρη και δημοκρατική αντίληψη, αποδεικνύει την ευαισθησία και τον σεβασμό των μελών του συλλόγου,προς τα ιδανικά και τις αξίες που χαρακτηρίζουν ολους τους Ελληνες και πρός αυτή την κατεύθυνση εστιάζει ολο το ενδιαφέρον τους,ζητώντας η λύση του προβλήματος, να επέλθει μέσα απο τα μέλη-συλλόγους  του οργανισμού.

Ο σύλλογος των Καστοριανών εχει εγγεγραμμένα μέλη περίπου 1500 οικογένειες και οι συνεχείς δραστηριότητες του, τον κατατάσουν στην πρώτη σειρά των Ομογενειακών οργανώσεων,καθώς οι ανθρωποι που εχουν αναλάβει τις τύχες του,εργάζονται αθόρυβα και πολύ διμιουργικά.

Οπως ειναι γνωστό, ο εν λόγω σύλλογος δεν ειχε λάβει μέρος στις εκλογές-παρωδία της 4ης Ιουνίου 2006,εκφράζοντας θαρραλέα την αντίθεση του στις μεθοδεύσεις της εφορευτικής επιτροπής των δύο προέδρων,που διεξήγαγε τις εκλογές χωρίς αντίπαλο.

Χαρακτηριστικές ειναι οι δηλώσεις που εκανε στόν γράφοντα ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Χρήστος Γιόβες,που αναφέρουν τα εξής;

“Μετά απο την παρέλευση ενός χρόνου,απο τις εκλογές χωρίς αντίπαλο στήν Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και με πυξίδα την εμφανέστατη αρνητική συμμετοχή των Ομογενών, στα κοινά και στις εκδηλώσεις που εγιναν στα πλαίσια της Εθνικής μας παρέλασης,ο σύλλογος μας αποφάσισε να κινητοποιηθεί και να ενημερώσει γραπτώς το Δ.Σ  της Ομοσπονδίας, για την διχαστική εικόνα που παρουσιάζει ο οργανισμός και να ζητήσει ως εχει δικαίωμα, την  σύγκληση της γενικής συνέλευσης των μελών-συλλόγων που ανήκουν στην δύναμη της,με αποκλειστικό θέμα την διεξαγωγή τίμιων εκλογών.

Μέλημα μας ειναι να επανέλθει η Ομοσπονδία στα ησυχα νερά της Δημοκρατίας, ωστε να επέλθει η ομόνοια και η συμφιλίωση,που προσωπικά θεωρώ οτι αποτελούν τα βασικά συστατικά επιτυχίας για κάθε κοινωνική ομάδα.

Εμείς θα στηρίξουμε οποιαδήποτε διοίκηση προκύψει ,μέσα απο δημοκρατικές   διαδικασίες,σεβόμενοι την απόφαση της πλειοψηφίας.

Δεν εχουμε προσωπικά με κανένα και δεν στοχεύουμε να ευνοήσουμε καμμία παράταξη.

Αντίθετα θέλουμε να θωρακίσουμε θεσμικά την Ομοσπονδία,ωστε να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοιες αλλαζονικές συμπεριφορές,οι οποίες διχάζουν και ταυτόχρονα υποβιβάζουν την νοημοσύνη ολων μας.

Να γίνει παράδειγμα πρός αποφυγή, η εκνομη στάση της εφορευτικής επιτροπής που διεξήγαγε αυτές τις περίεργες, αν μη τι αλλο εκλογές και θα ηταν πολύ θετικό γεγονός, η σωστή ερμηνεία του καταστατικού,απο την οποιαδήποτε εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή στο μέλλον.

Θεωρώ δε πολύ σημαντικό γεγονός, να εχει και την υποστήριξη ενός νομικού συμβούλου,ο οποίος θα βοηθούσε σημαντικά σε οποιο πρόβλημα παρουσιαζόταν,κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Ελπίζω η επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου μας να ληφθεί σοβαρά υπ’ οψιν και να δρομολογηθούν οι κατάλληλες διαδικασίες, που θα οδηγήσουν στην εκτόνωση της πολεμικής ατμόσφαιρας που δυστυχώς υπάρχει  σήμερα στους κόλπους της Ομοσπονδίας”.

Ζητείται λοιπόν ευαισθησία και σεβασμός στα δημοκρατικά δικαιώματα των Ομογενών απο τους “κρατούντες”,οι οποίοι θα πρέπει να αντιληφθούν οτι οι σύλλογοι –μέλη της Ομοσπονδίας ,εκτός απο υποχρεώσεις εχουν και δικαιώματα,που μπορούν να ασκήσουν οταν χρειάζεται.

Εάν ομως παρόλα αυτά,η στάση τους παραμείνει η ιδια και απαράλαχτη,τότε θα πρέπει να ξέρουν οτι οδηγούν το καράβι του οργανισμού,επάνω στα βράχια της απομόνωσης χωρίς την παραμικρή ελπίδα σωτηρίας. 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=325&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 01.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων